Kaukovalta/Vasa taipui trillerissä – ”Tällaista tämä nelinpeli välillä on, pienet marginaalit”

21.7.2023  |  19:28  |  Raportit

Patrick Kaukovalta ja Eero Vasa taipuivat nelinpelin välierässä Tampere Openissa.

Voit lukea kaksinpelin puolivälieristä tarkemmin täältä. Lauantaina pelataan kaksinpelin välierät ja nelinpelin loppuottelu klo 11.00 alkaen.

NELINPELIN VÄLIERÄT
Patrick Kaukovalta/Eero Vasa – [3] Szymon Kielan/Piotr Matuszewski (POL) 4-6, 7-5, 8-10
Vladyslav Orlov (UKR)/Adam Taylor (AUS) – Joao Lucas Reis Da Silva (BRA)/Matias Zukas (ARG) 3-6, 6-2, 10-6

Päivän ensimmäisessä välieräottelussa kisan yllättäjät ukrainalainen Vladyslav Orlov ja australialainen Adam Taylor jatkoivat hyvää peliään, mikä takasi heille finaalipaikan.

Finaalissa heitä vastaan asettuvat kolmanneksi sijoitetut puolalaiset Szymon Kielan/Piotr Matuszewski. Puolalaispari oli marssimassa tasaisen ottelun voittoon suoraan kahdessa erässä, kun he syöttivät otteluvoitosta 6-4, 5-4 tilanteessa. Kaukovalta/Vasa onnistui kriittisellä hetkellä ottamaan ottelun ensimmäisen murtonsa seitsemännellä yrittämällään. Tästä alkoi puolivälierästä tuttu flow-tila suomalaisparilla; syötöt nurkkiin palautukset pommeina kenttään ja erävoitto 7-5.

Ottelun ratkaissut kymmenen pisteen ottelu-tie-break oli myös jännittävä, siinä lopulta Kielan/Matuszewski oli vahvempi ja eteni finaaliin 6-4, 5-7, 10-8.

”Se oli todella pienestä kiinni; he onnistuivat no ad -pisteissä uskomattoman hyvin ja ottelu-tie-breikissäkin heiltä tuli muutama aivan millin tarkka suoritus ja meiltä muutama hyvä lyönti oli sen millin sitten ulkona. Emme olleet palautuksissa niin terävinä kuin edeltävässä ottelussa, mutta toisaalta olimme koko ajan hyvin mukana ja se konkretisoitui toisen erän lopussa. Tällaista tämä nelinpeli välillä on, pienet marginaalit”, kertoi pari ottelun tauottua.

Challenger-turnauksen välieräpaikka oli ensimmäinen niin Kaukovallalle kuin Vasallekin. Kaksikko kiitteli tamperelaisyleisöä, jota oli jälleen lähes 500 katsojan verran tukemassa suomalaisparia.

”Tämä oli hieno kokemus, en ole aiemmin pelannut tällaisen yleisön edessä”, sanoi Kaukovalta.

”Itselläni Espoo Metro Areenan maaottelussa oli suurempi yleisö, mutta muuten ei tällaista ole näkynyt. Kiitos siis kaikille ketkä tulitte ja kisaorganisaatiolle tehdystä työstä”, päätti Vasa.

Kaukovalta ja Vasa suuntaavat ensi viikoksi ITF-turnaukseen Tanskaan ja sitten he saapuvat Hyvinkään ITF-kisaan 31.7.-6.8.

TAMPERE OPENIN KOTISIVUT
KUVAGALLERIA

Jaa:

Seuraava uutinen: Hietarannan hieno kisa… →