Kaukovalta taipui taistellen ensimmäisellä kierroksella – ”Oli kyllä omissa käsissä, harmittaa aika paljon”

17.7.2023  |  20:13  |  Raportit

Patrick Kaukovalta

Patrick Kaukovalta hävisi Daniel Michalskille 3-6, 6-7(3) ensimmäisellä kierroksella Tampere Openissa.

KAAVIOT
KUVAGALLERIA

Kaukovalta (ATP-1099) pelasi viimeksi Tampere Openissa 2017 ja nyt ammattilaiskentille tähtäävä 24-vuotias suomalainen kohtasi ensimmäisellä kierroksella puolalaisen Michalskin (ATP-271).

Kaukovallan ja Michalskin ottelu alkoi tasaisissa merkeissä molempien pitäessä syöttövuorojaan. Aavistuksen varmemmin pelannut Michalski pääsi ensimmäisenä iskemään, kun hän hyödynsi kaksoisvirheiden myötä tulleen mahdollisuutensa erän kahdeksannessa pelissä murtaen 5-3. Puolalainen syötti heti perään erän itselleen ongelmitta.

Toinen erä alkoi myös Michalskin komennossa, kun hän mursi jälleen ja vei jo neljännen peräkkäisen pelin. Sinnikäs ja vahvan yläkierrekämmenen omaava Kaukovalta ei kuitenkaan luovuttanut, vaan mursi välittömästi takaisin. Tästä alkoi suomalaispelaajan vahva vaihe: pito, murto ja pito, tulostaululle johtolukemat 4-1. Erän momentumien vaihdokset eivät kuitenkaan olleet vielä tässä. Michalski otti murron takaisin kaventaen 3-4, kun Kaukovallan jalka osui verkkoon lentolyöntitilanteessa. Murtoja tuli lisää, kun Kaukovalta otti heti hallinnan takaisin ja pääsi syöttämään erävoitosta 5-3 tilanteessa. Suomalainen pääsi myös eräpalloon kiinni; vahva syöttö ja pysäytyslyönti, joka jäi kuitenkin verkkoon. Michalski aisti mahdollisuutensa ja mursikin jälleen tilanteen tasoihin.

Lopulta erän ratkaisu haettiin tie-breikistä, jossa Kaukovalta siirtyi 3-2 johtoon. Tämän jälkeen suomalaispelaajan rysty jäi verkkoon, kämmen karkasi pitkäksi ja pitkän pallon päätteeksi Michalski pakotti Kaukovallan virheeseen, joka vei puolalaisen 5-3 johtoon ja lopulta otteluvoittoon erin 6-3, 7-6(3).

“Ihan tasainen matsi ja pitkiä palloralleja, tosi varma vastus. Oli kyllä omissa käsissä, varsinkin toinen erä; harmittaa aika paljon. Ei kaduta mikään, mutta ne viimeiset toteutukset jäivät tänään tekemättä. Ero tuli siinä, että minä tein virheet ratkaisutilanteissa. Kaveri laittoi vaan palloa kenttään, mikä oli toisaalta hyvä taktinen valinta, koska tuuli paljon”, kommentoi Kaukovalta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Suomen Tennisliitto (@tennisfin) jakama julkaisu

Kesäkuussa ammattilaistavoitteensa ilmoittanut Kaukovalta löysi myös positiivista koitoksesta.

“Uskon, että jos muutaman kerran pelattaisiin uudestaan vastakkain, niin ainakin kerran voitto tulisi. Itseluottamukseni on kova, että kuulun näille kentille.”

SUOMALAISTEN OTTELUT

KAKSINPELIN PÄÄSARJA 1. KIERROS
Patrick Kaukovalta – Daniel Michalski (POL) 3-6, 6-7(3)

NELINPELIN PÄÄSARJA 1. KIERROS
Vesa Ahti/Roni Rikkonen – [4] Eric Vanshelboim (UKR)/Damien Wenger (SUI) | tiistai 18.7. n. klo 19.00
Eero Vasa/Patrick Kaukovalta – Remy Bertola (SUI)/Elmar Ejupovic (GER) | keskiviikko 19.7.
Hermanni Tiainen/Jussi Tiainen – [2] Hernan Casanova/Tomas Lipovsek Puches (ARG) | keskiviikko 19.7.

Jaa:

Seuraava uutinen: Piros aloitti mestaruuden… →