Karsintojen kautta finaaliin – Kontinen ja Struff taipuivat Rotterdamin loppuottelussa

16.2.2020  |  15:51  |  Raportit

Toista turnaustaan yhdessä pelanneet Henri Kontinen ja Jan-Lennard Struff taipuivat Rotterdamin ATP 500 -turnauksen finaalissa ranskalaisparille Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut 6-7(5), 6-4, 7-10.

Kontisen ja Struffin tie loppuotteluun oli pitkä ja otteluohjelmaltaan varsin erikoinen. Pari aloitti ottelunsa jo viikko sitten lauantaina karsintojen avausottelulla. Urakka alkoi Emil Ruusuvuoren ja Jannik Sinnerin voitolla sekä sunnuntaina varmistui pääsarjapaikka. Heti maanantaina suomalais-saksalaispari näytti vaarallisuutensa kukistamalla hallitsevat Ranskan avointen mestarit ja turnauksen ykköseksi sijoitetut Kevin Krawietz/Andreas Mies 6-2, 6-2.

Sitten olikin vuorossa treenipäiviä useampia, sillä puolivälierä pelattiin vasta perjantaina. Puolivälierässä kaatui Jamie Murray/Neal Skupski 5-7, 6-1, 10-6 ja lauantaisessa välierässä Rohan Bopanna/Denis Shapovalov 5-7, 6-2, 10-8.

Kontinen/Struff taipui jännitysnäytelmässä

Sunnuntaisessa loppuottelussa Kontinen/Struff kohtasivat yhden viime vuosien menestyneimmistä pareista ja turnauksen toiseksi sijoitetut ranskalaiset Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut.

Viime vuonna Australian avoimet ja kauden päätösturnauksen voittaneet ranskalaiset veivät avauserän tiebreikin kautta 7-6(5), vaikka Kontinen/Struff pääsi kolmeen otteeseen yrittämään erän katkaisua. Toisen erän alkuun Kontinen/Struff nappasivat heti murron, minkä turvin he etenivät lopulta erävoittoon 6-4. Suomalais-saksalaispari ei kohdannut erässä ainoatakaan murtopalloa.

Ratkaisu nähtiin siis kymmenen pisteen ottelutiebreikissä. Sekin oli tasainen ja lopulta pienen eron onnistui tekemään ranskalaispari. Herbert/Mahut siis turnausvoittoon erin 6-7(5), 6-4, 7-10. Ottelun tasaisuudesta kertovat voitetut pisteet: Kontinen/Struff 73 ja Herbert/Mahut 74.

– Tänään oli korkeatasoinen ottelu. Pienet olivat marginaalit – vastustajat pelasivat vain tiukat paikat liian hyvin, kommentoi Kontinen.

Kontinen voitti Rotterdamin turnauksen viime vuonna ja jälleen oli vire kohdillaan. Kontisen ja Struffin yhteinen alkutaival on ollut vakuuttava. Pari eteni kolmella voitolla Australian avointen puolivälieriin häviten lopulta turnausvoittajille ja nyt toisessa turnauksessa tuli jo finaalipaikka. Parilla on nyt vyöllään kahdeksan voittoa ja kaksi tappiota.

– Totta kai hienoa, että ollaan saatu positiivinen startti. Jokainen ottelu vie peliämme eteenpäin. Täällä tuntui yhteispeli paljon luontevammalta ja paremmalta kuin Australiassa.

Kontinen ja Struff suuntaavat seuraavaksi Dubain ATP 500 -turnaukseen 24.-29.2.

Jaa:

Seuraava uutinen: Viikkoennakko 8/2020 – →