Karsinnat käyty SM-tenniksessä Iisalmessa

2.7.2008  |  07:00

Hietaniemi, Lysova, Kesti, Kuorikoski, Laitinen ja Manner pääsarjoihin

ÅLK:n Olli Kesti ja Joel Kuorikoski, KTS:n Juuso Laitinen ja PVS:n Tuomas Manner selvittivät tiensä miesten yleisten luokkien ulkokenttien SM-kilpailujen pääsarjaan tiistaina Iisalmessa.
Pajulahtiryhmän Tuomas Manner oli suoraan karsintojen toisella kierroksella, jolla voitti TaTS:n Ristomatti Lannen 7-6, 6-2. Kolmannen kierroksen voitto ÅLK:n Axel Wariksesta 6-2, 6-2 vei Mannerin pääsarjaan.
Pajulahtiryhmässä elokuussa aloittava Juuso Laitinen voitti toisella kierroksella OVS:n Jami Kohtalan 6-4, 6-4 ja kolmannella HVS:n Liinus Hietaniemen 6-1, 6-2.
Joel Kuorikoskelle pääsarjapaikka oli todellinen työvoitto, sillä hän joutui pelaamaan karsinnoissa kolme kolmieräistä. Karsintojen ensimmäisellä kierroksella hän voitti SoTS:n Harri Suutarisen 6-4, 6-7, 6-2, toisella Smashin Erkki Viitasaaren 3-6, 6-1, 6-3 ja kolmannella SoTS:n Markku Metsävainion 3-6, 6-0, 7-6.
Olli Kesti aloitti toiselta kierrokselta, jolla voitti PTT:n Ville Mäen 6-2, 6-1. Kolmannella kierroksella hän sai luovutuksen KarTen Anssi Raasiolta johtaessaan ottelua 7-6, 5-7, 4-0.
Miesten karsintakaaviossa oli 19 pelaajaa. Pääsarjassa on 24 pelaajaa, joista 20 siis pääsi suoraan ja neljä tuli karsinnoista. Kisan ykkössijoitettu on TaTS:n Lauri Kiiski ja kakkonen HVS:n Harri Heliövaara. Pääsarja käynnistyy Luuniemen kentillä Iisalmessa keskiviikkona klo 10. Loppuottelu on ohjelmassa lauantaina.

Naisten kaksinpeli
Naisten kaksinpelin karsinnoissa oli vain neljä osallistujaa, joten yhdellä voitolla aukesi pääsarjapaikka. SoTS:n Natalia Lysova voitti ÅLK:n Emma Falckin 7-6, 6-1 ja Smashin Alexandra Hietaniemi TVS:n Vilja Hokkasen 5-7, 6-3, 6-4.
Pääsarjassa on 12 pelaajaa. Ykköseksi on sijoitettu HVS:n Essi Laine ja kakkoseksi TaTS:n Jennifer Holmberg. Naisten pääsarjan ensimmäiset ottelut pelataan Iisalmessa keskiviikkona klo 13.

Nelinpelit
Miesten nelinpeliin on ilmoittautunut 13 paria: ykkösenä on TaTS:n kaksikko Lauri Kiiski/iHannu Piiroinen ja kakkosena LVS:n Jesse Kiuru ja ÅLK:n Tommy Laine.
Naisten nelinmestaruudesta kilpailee neljä paria: ykkössijoitettuja ovat HVS:n Essi Laine ja Heini Salonen, kakkossijoitettuja Smash Katja Verho ja TaTS:n Julia Rissanen.
Sekanelinpelin mestaruutta jahtaa viisi paria. Ykkössijoitettuja ovat TaTS:n Johanna Hyöty ja Hannu Piiroinen, kakkosia porilaissisarukset Juulia ja Tuomas Manner.