Karjalan Tennis lähtee haastajana Norpe Tennisliigakauteen

10.9.2014  |  19:25

Viime kaudella sarjanousijana pudotuspeleihin selviytynyt Karjalan Tennis Joensuusta lähtee alkavaan kauteen lähes samalla kokoonpanolla kuin viime vuonna. Joukkueen ykköspelaajana jatkaa Anssi Raasio, joka on Suomen rankingissa hienosti sijalla 11. Helppoja vastustajia ykköspelaajille ei ole kuitenkaan luvassa, joten Anssilta vaaditaan huippusuorituksia ottelusta toiseen. Syksyllä 19 vuotta täyttävä Leo Haapasalo tulee kantamaan niin ikään isoa vastuuta KarTen menestyksestä. Viime kauden pelaajista Teemu Airaksinen, Sami Korhonen ja Marko Leppänen sekä valmentaja Paavo Sivonen jatkavat myös joukkueessa. Uutena nimenä joukkueessa on seuran oma kasvatti Ville Maaranen. Viime kaudella kaksi kaksin- ja kaksi nelinpeliä pelannut Tuomas Manner ei enää ole mukana kokoonpanossa.

”Joukkueen tavoite tällä kaudella on säilyä sarjassa ja jatkaa liigassa mahdollisimman monta vuotta peräkkäin synnyttäen perinnettä ja ”tennisbuumia” Joensuuhun”, kertoo joukkueen kapteeni Teemu Airaksinen.
”Olemme vuoden kokeneempia ja joukkue koostuu täysin kotikylän pojista. Joukkueemme henki on todella hyvä, ja haastamme kaikki joukkueet tosissamme.”

Seuran ehdottomiin vahvuuksiin kuuluu yleisön tuki, jota oman kaupungin pojilla pelaava joukkue varmasti saa osakseen. Viime kaudella joukkue hävisi vain kerran kotonaan, ja tunnelma kotihallissa oli vertaansa vailla.
”Mehtimäen tennishallissa on varmasti yleisöä ja ääntä paljon, mikä tuo meille lisää virtaa ja vastustajille päänvaivaa”, kommentoi Airaksinen. Hän lienee oikeassa siinä, ettei mikään joukkue voi odottaa saavansa itsestään selvästi kahta sarjapistettä kotimatkalle. Kauden ensimmäinen vastus, puolustava mestari TaTS, on heti joukkueelle kova testi. Myös huippuhankintoja tehnyt GT käy kokeilemassa onneaan Mehtimäen hornankattilassa.

Tavoitteena sarjassa säilyminen saattaa kuulostaa vaatimattomalta, olihan joukkue viime kaudella sijoilla 5-6. Liigan tasosta näyttää tulevan kuitenkin viime kautta kovempi ja siksi suora säilyminen olisi joensuulaisille jo pieni voitto. Toimituksen arvio KarTen sijoituksesta sarjassa on 7-8, mikä kertoo enemmän liigan kovasta tasosta kuin joensuulaisjoukkueen heikkoudesta. Huippuonnistumisella jopa play off -paikka voi olla realistinen.

Miesten Norpe Tennisliiga alkaa 27.9.2014. Liigassa pelaa kymmenen joukkuetta ja esittelemme jokaisen ennen kauden alkua. Lue lisää www.norpetennisliiga.fi.

Jaa:

Seuraava uutinen: Micke Kontinen puolivälieriin… →