Kaksinpelien loppuottelut tiistaina Kotkassa: Eerola – Blomqvist ja Niklas-Salminen – Kiiski

17.12.2018  |  17:01  |  Raportit, Seurat

Kotkassa pelattavat yleiset SM-kilpailut huipentuvat tiistaina pelattaviin kaksinpelien loppuotteluihin. Naisten finaalissa ovat vastakkain Emma Eerola ja Clarissa Blomqvist sekä miehissä Patrik Niklas-Salminen ja Lauri Kiiski.

Nuoret lahjakkuudet vastakkain naisten loppuottelussa

Naisten kaksinpelin loppuottelussa kohtaavat nuoret taiturit: toiseksi sijoitettu 16-vuotias Emma Eerola (TaTS) ja sijoittamaton 14-vuotias Clarissa Blomqvist (HVS). Molemmat hakevat ensimmäistä aikuisten mestaruuttaan.

Sijoittamaton Blomqvist on ollut naisten turnauksen yllättäjä. Vahvat peruslyönnit omaava Blomqvist venyi kahdessa ensimmäisessä ottelussaan voittaen kahdeksanneksi sijoitetun Emilia Hartmanin (TaTS) 2-6, 6-3, 6-4 ja kolmanneksi sijoitetun Liisa Vehviläisen (ÅLK) 6-4, 4-6, 7-6. Välierissä kaatui ykköseksi sijoitettu Mariella Minetti (TaTS) eräluvuin 7-6, 6-1. Tasaisen ensimmäisen erän loppuvaiheilla Minetti loukkasi kättään pallon tavoittelu tilanteessa ja toisesta erästä tuli selvästi nuoren Blomqvistin näytös.

Clarissa Blomqvist

Loppuottelussa vastaan asettuu Eerola, joka on edennyt ilman erätappioita finaaliin. Turnauksessa vahvasti liikkunut ja lyönyt toiseksi sijoitettu tamperelainen voitti toisella kierroksella Emelie Gabranin (HVS) 6-4, 6-2, puolivälierässä Laura Hietarannan (HVS) 6-2, 6-2 ja välierässä isäntäseura Smash-Kotkan seitsemänneksi sijoitetun Venla Ahdin 6-4, 6-3.

Emma Eerola

SM-pronssia siis Minetille ja Ahdille, onnea! Naisten loppuottelu pelataan tiistaina klo 13:00. Livestream tarjolla Tennisliiton YouTube-kanavalla.

KAAVIOT

Niklas-Salminen hakee ensimmäistä aikuisten mestaruuttaan ja Kiiskellä tähtäimessä viides sisäkenttien SM-kulta

Miesten puolella kärkisijoitetut Patrik Niklas-Salminen (TaTS) ja Lauri Kiiski (TaTS) ovat olleet odotetun vahvoja ja he kohtaavatkin tiistaisessa mestaruusottelussa klo 15:00. Niklas-Salminen hakee ensimmäistä aikuisten SM-kultaansa ja Kiiski puolestaan puolustaa viime vuotista mestaruuttaan. Kiiskellä on yhteensä kuusi kaksinpelin SM-kultaa, joista neljä on tullut sisäkentiltä.

Niklas-Salminen on pelannut erittäin vahvasti kaataen tieltään neljä vastustajaa suoraan kahdessa erässä. Puolivälierässä hän voitti Leevi Säätelän (Smash-Kotka) 6-3, 6-4 ja välierässä niin ikään isäntäseuran yllättäjän Vesa Ahdin (Smash-Kotka) 6-2, 6-1.

– Jokainen ottelu on mennyt osaltani hyvin. Varsinkin syöttöni on kulkenut, minkä ansiosta olen saanut paljon nopeita pisteitä. Olen tykännyt olosuhteista ja peli tuntuu hyvältä, joten tästä on hyvä jatkaa huomiseen. Kultaa lähden huomenna tavoittelemaan aggressiivisen pelin kautta, kertoi Niklas-Salminen.

Patrik Niklas-Salminen

21-vuotiaan Niklas-Salmisen ensimmäisen aikuisten mestaruuden tiellä on kokenut 38-vuotias Kiiski. Kiiski ei myöskään ole hävinnyt Kotkassa vielä erääkään. Puolivälierässä kukistui Roni Hietaranta (HVS) 6-1, 6-2 ja välierässä niin ikään komeasti kilpailussa esiintynyt yllättäjä Valtteri Ahti (Smash-Kotka) erin 6-1, 6-0.

Lauri Kiiski

Pronssiset mitalit pujotettiin siis Smash-Kotkan veljesten Valtteri ja Vesa Ahdin kauloihin, onnittelut! Tampereen Tennisseuran pelaajien välisestä loppuottelusta on lupa odottaa mielenkiintoista. Pelaajat kohtasivat reilu viikko sitten TEHO Sport Tennisliigassa ja tuolloin Niklas-Salminen oli vahvempi erin 6-3, 6-3. Loppuottelu pelataan klo 15:00 (livestream).

KAAVIOT

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi haastaa maailmanmestari… →