Kaarinassa järjestettiin päätuomarikoulutuksia – ”Oli hienoa nähdä motivoituneita tuomareita”

17.4.2024  |  13:28  |  Seurat

Suomen Tennisliitto järjesti lauantaina 13.4. Lounais-Suomen Aluemestaruuskilpailun yhteydessä kaksi päätuomarikoulutusta; 1. tason päätuomarikoulutuksen sekä päätuomareiden jatkokoulutuksen. 

Koulutukset järjestettiin Kaarinassa Bo Areenalla. Mukana päivän aikana nähtiin yhteensä 14 uutta koulutettavaa sekä 6 jatkokoulutukseen osallistunutta. Koulutuksen pitäjä Markku Lönnberg oli iloinen erityisesti tuomareiden halusta kehittää toimintaansa.

”Oli hienoa nähdä motivoituneita tuomareita, joilla oli halu päästä seuraavalle tasolle tuomaroinnissa. Koulutuksessa keskityttiin käytännön esimerkkeihin kuten tuomarin olemukseen kentällä, sääntötuntemukseen ja mahdollisiin ongelmatilanteisiin. Hienosti osallistujat omaksuivat oppeja ja niitä päästiin lopuksi käytännössä soveltamaan.”

Nyt ensimmäistä kertaa jatkokoulutus toteutettiin niin, että koulutuksessa oli mukana käytännön toimimista tuomarina sekä koulutuksen osallistujat saivat palautetta tuomaritoiminnastaan.

Kilpailupäällikkö Raisa Törnroos-Heinonen kiittelee ÅLK:n aktiviisuutta tuomaritoiminnan kehittämisessä.

Upeaa kun seura on itse aktiivinen tuomaritoiminnan kehittämisen suhteen ja haluaa etupainotteisesti ratkoa sitä, että esimerkiksi Tennisliigassa on seuralla riittävästi tuomareita. ÅLK on Jenni Vuolan johdolla ollut erittäin aktiivinen ja esimerkillinen toimija. Tuomareiden peruskoulutuksen lisäksi nähtiin tarpeena osaamisen kehittäminen jo tuomareina toimineille henkilöille.”

Tulevat tuomarikoulutukset päivitetään tänne. Ole yhteydessä raisa.tornroos@tennis.fi mikäli seuralla on useita osallistujia ja tarvetta tuomarikoulutuksiin.

Jaa:

Seuraava uutinen: Play True -teemapäivä… →