Junioritiimi Etelä-Amerikassa, blogi 4

11.2.2011  |  09:08

Heini Salonen

Kolme suomalaisjunioria, Heini Salonen, Herkko Pöllänen ja Santtu Leskinen, osallistuvat Etelä-Amerikassa pelattaviin ITF -kilpailuihin tulevan kuuden viikon ajan. Pelaajat matkasivat viime viikonloppuna harjoittelemaan ja valmistautumaan Chilen pääkaupunkiin Santiagoon. Ensi viikolla alkava kilpailukiertue sisältää Chilen turnauksen lisäksi kilpailut Argentiinassa, Uruguayssa, Paraguayssa ja – kaksi viimeistä – Brasiliassa. Pelaajat kirjoittavat kuulumisiaan Tennisliiton verkkosivuille muutaman kerran viikossa blogina, ja ryhmän valmentaja Saku Siivonen kokoaa tunnelmia viikonloppuna omassa kirjoituksessaan. Seuraa pelaajien tunnelmia ja tuloksia https://www.tennis.fi/ -osoitteesta. Kuvapäivityksiä on kirjoituksissa muutama, lisäkuvia löydät liittymällä Tennisliiton Facebook -profiiliin.

Heini Salonen torstaina 10.2.:
Täällä päivä alkoi kello 9 herätyksellä, jota seurasi aamupala. Tänään Martti tuli hakemaan meitä treeniklubille vasta klo 11, joten ehdin vielä aamupalan jälkeen kerrata vähän espanjan opinnoitani. Täällä aika harva ihminen vastaanottovirkailijoita lukuun ottamatta puhuu englantia, joten pienikin espanjankielen taidon oppiminen tulisi tarpeeseen.

Astuttuamme ulos huomasimme heti, että ilma oli selvästi viilennyt. Tämä vain vähän yli 20-asteinen ilma on erittäin poikkeuksellista Chilen kesälle. Myös eilen nähdyt salamat olivat paikalliskontaktimme Martin havaintojen mukaan ensimmäiset yli 10 vuoteen tässä maassa. Ilma kuitenkin lämpeni hiukan, ja kentälle päästyämme asteita oli mittarissa noin 25.
Koska olimme vetäneet pari edellistä päivää todella tiukasti, oli tänään suunnitelmissa vain yksi tennistreeni. Pelasimme aluksi kaikki kolme samalla kentällä, mutta loppuvaiheessa Saku otti toisen kentän haltuunsa, ja kaikki pääsivät vuorotellen ”orjapiiskuri Shaken” käsittelyyn. Treenit sujuivat kohtalaisen hyvin pienestä energian puutteesta huolimatta. Treenin jälkeen suuntasimme loppuverryttelemään ja syömään.

Lounaan jälkeen meillä oli tarkoituksena vetää vielä liikkuvuus harjoitus nurmikkoalueella. Kuitenkin syödessämme klubin terassilla alkoi sataa vettä sen verran, että nurmikko kastui aivan kokonaan. Chilen kesäkuukausien yhteinen sademäärä on alle yksi milli, joten tämä sadekin oli erittäin harvinainen. Sateen yltyessä päätimme suunnata hotellille, jossa Saku antoi meille tehtäväksi tehdä vielä todella huolelliset venytykset sekä olkapäänvahvistus-liikkeitä.

Nyt menemme syömään illallista hotellin ravintolaan ja sen jälkeen alkaa päivä taas olla paketissa. Vielä huomautus kaikille, jotka eivät huomanneet meitä koskevaa juttua tämän päivän (torstai 10.2) Helsingin Sanomissa: urheiluosasto käteen ja upeaa kuvaa ihailemaan!

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Laineelle ja Chakhashvilille… →