24.8.2009  |  16:00

Kaksinpelien mestaruudet ratkottiin Pajulahdessa

Liikuntakeskus Pajulahdessa pelattiin viikonvaihteessa kaikkien junioriluokkien kaksinpelin pääsarjat. Karsinnat ja nelinpelit pelattiin pari viikkoa aiemmin Kotkassa ja Hyvinkäällä.

18-vuotiaat
18-vuotiaiden ulkokenttien kaksinpelin Suomen mestaruudet voitti poikien luokassa PVS:n Tuomas Manner ja tyttöjen luokassa Smashin Cecilia Estlander.
Manner oli luokassaan ykkössijoitettu ja suoraan toisella kierroksella. Hän eteni erääkään menettämättä loppuotteluun, jossa voitti kakkossijoitetun KTS:n Juuso Ojasen 6-3, 6-3. Välierissä Tuomas joutui numerollisesti tiukimmalle kolmossijoitetun KTS:n Juuso Laitisen kanssa, jonka voitti 7-5, 6-3.
Myös ikäluokan tyttöjen kaksinpelissä kärkisijoitetut etenivät loppuotteluun. Ykkössijoitettu Smashin Cecilia Estlander menetti ensimmäisen kerran erän vasta finaalissa, mutta voitti HVS:n Heini Salosen 6-1, 4-6, 6-2. Välierissä Cecilia voitti naisten kaksinpelin Suomen mestaruuden heinäkuussa voittaneen, tässä kolmanneksi sijoitetun TaTS:n Ella Leivon, Heini kukisti puolestaan neljänneksi sijoitetun TaTS:n Saana Saarteisen kolmessa erässä.
16-vuotiaat
HVS:n Heini Salonen ja TaTS:n Saana Saarteinen kohtasivat myös oman ikäluokkansa, 16-vuotiaiden välierissä. Heini voitti ottelun tälläkin kertaa, nyt luvuin 7-5, 6-1. Loppuottelussa Heini kohtasi TaTS:n Ella Leivon ja voitti tämän 6-0, 6-2.
HVS:n Herkko Pöllänen (3.) ja TVS:n Santtu Leskinen (1.) etenivät 16-vuotiaden poikien loppuotteluun. Pölläsen puolen kaaviossa kakkoseksi sijoitettu Smashin Aaro Heimonen hävisi puolivälierissä seurakaverilleen Rasmus Lindströmille (8.) kolmessa erässä. Pöllänen pudotti Lindströmin välierissä 6-1, 6-3. Yläkaaviossa Leskinen hävisi puolivälierissä erän HVS:n Henrik Tittoselle, mutta voitti välierissä GT:n Daniel Lassooyn 6-4, 6-3. Loppuottelussa Pöllänen vei voiton Leskisestä 6-4, 3-6, 6-4.
14-vuotiaat
Kakkossijoitettu VT:n Valtteri Telinkangas voitti 14-vuotiaiden Suomen mestaruuden. Hän joutui todella lujille puolivälierissä TaTS:n Joel Popovin kanssa, mutta voitti välierissä NurTS.n Juho Flinkmanin 6-2, 6-1. Loppuottelussa Valtteri voitti sijoittamattoman HVS:n Alex Hedmanin 6-2, 7-5. Ykkössijoitettu KarTen Leo Haapasalo hävisi puolivälierissä EsTe-78:n Mika Kososelle, jonka Hedman voitti suoraan kahdessa erässä.
Tyttöjen mestaruudesta kävivät kolmieräisen taistelun OVS:n Jessica Malinen (1.) ja Smashin Petra Piirtola (2.). Petra lunasti kultamitalin 6-3, 3-6, 6-1 voitollaan.
12-vuotiaat
ÅLK:n Eero Vasa voitti 12-vuotiaiden poikien kaksinpelin Suomen mestaruuden. Loppuottelussa Eero kohtasi ykkössijoitetun JTS:n Lassi Sarpolan 6-4, 6-1. Välierissä Lassi voitti nelossijoitetun ÅLK:n Noah Johansénin, Eero kakkossijoitetun TaTS:n Patrik Niklas-Salmisen. Tyttöjen kaksinpelin mestaruudesta kilpailivat tatsilaiset seurakaverit ja kärkisijoitetut Titta Tukiainen (1.) ja Milka-Emilia Pasanen (2.). Milka voitti mestaruuden luvuin 7-6, 6-3.