Junioreiden taistelu Pohjoismaiden paremmuudesta – ennakko 18/17

1.6.2017  |  09:20

Piia Suomalainen pelaa tällä viikolla ITF-turnauksessa Turkin Antalyassa. Kuva: Heidi Koivunen / STL.

Vapunpäivänä alkava tennisviikko on ammattilaiskiertueen näkökulmasta suomalaisittain hiljainen, sillä edustusta on näillä näkymin vain Turkissa. Junioreiden osalta viikko on mielenkiintoinen, kun Ruotsin Båstadissa taistellaan Pohjoismaiden mestaruuksista.

Turkin Antalyassa pelataan tällä viikolla Starlight Cup -turnaus, joka on ITF:n naisten kiertueeseen kuuluva 15 000 dollarin kilpailu. Sinivalkoisia värejä Antalyan auringon alla edustaa Suomen ykköspelaaja Piia Suomalainen (WTA-770), joka pääsee suoraan massalla pelattavan kilpailun pääsarjaan. Turnauksen karsintoja pelataan vielä tänään maanantaina, joten Suomalaisen ensimmäinen ottelu lienee ohjelmassa tiistaina.

Miesten puolella Hermanni ja Jussi Tiainen tavoittelivat pääsyä Antalyan 15 000 dollarin ITF Futures -turnauksen pääsarjaan karsintojen kautta. Jussi voitti ensimmäisessä ottelussaan Turkin Cagatay Ozsekerin erin 6-4, 6-4, mutta hävisi toisella karsintakierroksella Yhdysvaltain Dusty H. Boyerille 3-6, 0-6. Hermanni puolestaan joutui karsinnan ensimmäisellä kierroksella tunnustamaan venäläisen Anton Chekhovin paremmakseen lukemin 1-6, 5-7. Kumpaakaan ei siis nähdä mukana ainakaan turnauksen kaksinpelissä.

Starlight Cup -kilpailun sivut: http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women’s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100040047

Livescore: http://itfprocircuit.tennis-live-scores.com/scoreboard.aspx

Pohjoismaiden mestaruuksista kamppaillaan Ruotsissa

Junioritenniksen puolella tapahtuu alkavalla viikolla Ruotsin Båstadissa, jossa järjestetään 14-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 4.-6.5.2017. Suomi, Ruotsi, Tanska ja Norja pelaavat maaottelut toisiaan vastaan sekä tyttöjen että poikien sarjassa. Suomen joukkueen valmentajina kilpailuissa toimivat Erik Hakkarainen ja Joonas Jalkanen. Kaksikon mukaan joukkueen tavoitteena on päästä pelaamaan tärkeitä kansainvälisiä otteluita ja mittaamaan oma taso muihin Pohjoismaihin nähden.

– Tulostavoitteita ei ole asetettu, mutta totta kai jokaista matsia lähdetään voittamaan. Tavoitteena on myös saada hyvä startti alkavaan ulkokauteen, Jalkanen sanoo.

Suomen joukkueen suurin vahvuus sekä poikien että tyttöjen osalta on Jalkasen ja Hakkaraisen mukaan tasaisuus, jonka merkitys erityisesti joukkuemuotoisessa kilpailussa on suuri. Tunnelma joukkueessa on kisojen alla hyvä ja odottava, vaikka olosuhteet ovatkin asettaneet omat haasteensa.

– Valmistautuminen massalle ei ole ollut paras mahdollinen vallitsevasta takatalvesta johtuen. Menemme kuitenkin kisapaikalle hyvissä ajoin ja meillä on siellä kaksi harjoituspäivää, joten pelaajat saavat varmasti hyvän tuntuman kenttiin, Hakkarainen arvioi.

Suomea edustavat poikien maaotteluissa Otto Leikola, Milos Vujasinovic, Oskar Stumpf, Samuel Kettunen ja Indrek Soome. Poikien kilpailun ennakkosuosikiksi Hakkarainen ja Jalkanen nostavat Tanskan, sillä sen kokoonpanosta saattavat löytyä Euroopan rankingin ykkönen Holger Rune sekä viitosena oleva Elmer Möller.

Tyttöjen puolella Suomen joukkueeseen on nimetty Emilia Hartman, Laura Hietaranta, Fiona Kallio, Stella Remander ja Emelie Gabran. Ennakkoarvioiden mukaan tyttöjen kovin vastustaja tulee länsinaapurista. Valmentajakaksikon mukaan Ruotsilla on vahvat kärkipelaajat ja joukkueesta löytyy lisäksi tarvittavaa syvyyttä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Niklas-Salminen Finnish Tour… →