Juho Paukku aloittaa DC-ottelun Sofiassa

31.1.2013  |  13:44

Perjantaina 1.2. käynnistyy klo 14 Suomen aikaa Davis Cupin Eurooppa-Afrikan II ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelu Bulgarian ykkösen, 21-vuotiaan Grigor Dimitrovin (ATP 40) ja Suomen kakkosen, vasuri Juho Paukun (ATP 1117) välillä. Pelaajille tämä on toinen kohtaaminen; toukokuussa vuonna 2007 he kohtasivat Bulgariassa ITF Futures -turnauksen ensimmäisellä kierroksella. Liki kuusi vuotta sitten käydyn ottelun voitti Paukku 7-5, 7-6(14).
Tämän jälkeen Suomen ykkösenä pelaava 20-vuotias Micke Kontinen (ATP 949) kohtaa Bulgarian kakkosen, 22-vuotiaan vasuri Alexander Lazovin (ATP 503), jolle tämä on hänen ensimmäinen DC-ottelunsa.
-Lazovin nimeäminen oli yllätys, odotin hieman Kuzmanovin nimeämistä kakkoseksi, sillä hän on parina viime vuonna pelannut kaikissa maaottelussa, totesi Suomen kapteeni Kim Tiilikainen.
Lauantaina DC-ohjelmassa on nelinpeli, johon kapteeni Kim Tiilikainen nimesi Harri Heliövaaran ja Henri Kontisen, Bulgarian kapteeni Dimitar Gospodinov puolestaan ilmoitti nelinpelipariksi Tihomir Grozdanovin ja Dimitar Kuzmanovin. Nelinpeliparit voidaan kuitenkin muuttaa vielä tuntia ennen lauantaisen ottelun alkua.
-Melkein odotan, että Dimitrov vaihdetaan toiseksi nelinpelaajaksi, sanoi Tiilikainen. – Tuskinpa bulgarialaiset tähteään säästelevät.
Sunnuntaina pelataan vielä kaksi kaksinpeliä, joista ensimmäisessä kohtaavat joukkueiden ykköset, Dimitrov ja Micke Kontinen ja sen jälkeen kakkoset, Lazov ja Paukku.
Suomen joukkue on maanantaista lähtien harjoitellut Sofiassa kahdesti päivässä. Pelialusta on suhteellisen nopea Taraflex.
-Tämä ei takakenttäpeliä suosi, kertoi kapteeni Tiilikainen. – Ohjakset on otettava heti omiin käsiin.

 

   

Jaa:

Seuraava uutinen: Tammikuussa järjestettiin seuratapaamisia… →