Joukanen, Orpana ja Vehviläinen jatkoon TE14-kisassa Ruotsissa

19.2.2014  |  09:19

Tennis Europe 14v Junior Tour -turnauksen kaksinpelien ensimmäiset kierroksen ottelut pelattiin tiistaina Lidingössä, Tukholman liepeillä.
Tyttöjen kaksinpelissä mukana oleva suomalaistrio meni toiselle kierrokselle erääkään menettämättä. KTS:n Liisa Vehviläinen (TE 469) haastoi kakkoseksi sijoitetun Venäjän Aleksandra Stepanovan (TE 60) hienosti ja pudotti tämän jatkosta luvuin 6-3, 6-4. Toisella kierroksella Liisa kohtaa Ruotsin Karolina Tilanderin (TE 457).
Seitsemänneksi sijoitettu HVS:n Paula Joukanen (TE 128) voitti Ukrainan Alisa Savinan (TE 208) ja saa vastaansa turkkilaiskarsija Ipek Cevikin (TE 220).
HVS:n Oona Orpana (TE 76) on kisan neljänneksi sijoitettu. Hän voitti avausottelussaan Ruotsin Lisa Zaarin (TE 284) ja kohtaa keskiviikkona Viron Hella Sepmanin (TE 208). Tytöt kohtasivat edellisen kerran tammikuussa Siauliaissa, Liettuassa. Oona voitti tämän ensimmäisen kierroksen ottelun 7-5, 3-6, 6-2 ja meni sitten koko turnauksen voittoon.
Tyttöjen nelinpelissä Oona ja Paula pelaavat parina ja ovat kakkossijoitettuja. Liisa Vehviläisen parina on Venäjän Sofia Shevchenko. Myös karsinnoissa mukana olleet TVS:n Cecilia Johansén ja HVS:n Nicola Ussher ovat nelinpelissä ja pelaavat parina.

Poikien kaksinpelin pääsarjassa oli vain yksi suomalainen, TaTS:n Peetu Pohjola (TE 219) , mutta hän koki tappion heti avausottelussaan brittikarsija Rahul Dhokialle (TE 278). Peetu on kuitenkin mukana vielä kisassa. Hän pelaa nelinpeliä parinaan Smashin Anttoni Kinnunen.

TE14 Junior Tour -turnaus
16.-22.2.2014 Tukholma, Ruotsi

Tytöt 14
1.kierrosta: Oona Orpana (4.) – Lisa Zaar Ruotsi 63 61, Paula Joukanen (7.) – Alisa Savina Ukraina 64 62, Liisa Vehviläinen – Aleksandra Stepanova Venäjä (2.) 63 64