Johanna Hyöty ja Juuso Ojanen Volvo Openin voittoihin

25.9.2006  |  02:05

Tennis Europen 14/16v. turnauksessa suomalaismenestystä

HLK:n järjestämä Tennis Europen 14- ja 16-vuotiaiden Junior Tour-turnaus, Volvo Open 2006, oli menestys suomalaispelaajille. 16-vuotiaiden luokissa molemmat loppuottelijat olivat suomalaisia, vieläpä nelinpeleissäkin.
KTS:n Juuso Ojanen oli sijoittamaton pojat 16v-luokassa, mutta eteni voittoon menettäen koko kisassa vain yhden erän puolivälierissä HyTS:n Henri Laaksoselle. Matkalla finaaliin Ojanen voitti Unakrin Zsolt Szabon, Viron Markus Popsin (2.), Henri Laaksonen (6.) ja venäläiskarsija Igor Bukharovskijin. Loppuottelussa Ojanen kohtasi kisan ykkössijoitetun TaTS:n Henrik Sillanpään ja otti tästä voiton luvuin 6-2, 6-2. Sillanpää ja PVS:n Tuomas Manner voittivat nelinpelin. Finaalissa kukistuivat Laaksonen ja GVLK:n Robert Berner 6-2, 6-2.
Myös tytöt 16v-luokassa oli täyssuomalainen loppuottelu, jossa kohtasivat sijoittamaton TaTS:n Johanna Hyöty ja Satan Maria Fagerström (3.). Matkalla finaaliin Hyöty voitti Smashin Cassandra Engblomin, Latvian Darja Orlovan (4.) ja Satan Stina Kailaheimon (2.). Fagerström otti voitot Latvian Zane Zarinasta, Smashin Katja Verhosta ja Latvian Greta Veinbergasta (1.). Finaalissa Hyötyn voittolukemat olivat 7-5, 4-6, 6-4. Tytöt olivat vastakkain myös nelinpelin finaalissa, jossa Fagerström ja Kailaheimo voittivat Hyötyn ja TaTS:n Mia Liimataisen 6-2, 6-3.
Pojat 14v-luokassa suomalaisista pisimmälle eteni TaTS:n Mikko Rajamäki. Hän eteni voitoilla Venäjän Sergei Romanovista (8.), Vladimir Polyakovista ja Viron Marek Markosoosta (4.) välieriin, jossa hävisi tiukan kolmieräisen ottelun jälkeen kisan lopulliselle voittajalle, Venäjän Denis Stolyaroville 2-6, 6-4, 3-6. Finaalissa Stolyarov voitti Ruotsin Richard Wagin, joka johti kolmatta erää jo 5-1, mutta hävisi sen 5-7. Wagi ja Magnus Eriksson voittivat ikäluokan nelinpelin.
Tytöt 14v-luokassa HVS:n Leia Kaukonen oli kakkossijoitettu, mutta hän joutui taipumaan välierissä kolmossijoitetulle Venäjän Anastasia Vovkille kolmessa erässä. Loppuottelussa ykkössijoitettu Venäjän Ksenia Kirillova voitti Vovkin 7-5, 4-6, 6-2. Myös ikäluokan nelinpelin voitto meni Venäjälle, parille Margarita Belyakova/Daria Mironova.

Seuraava uutinen: Bucht ja Paukku… →