Joakim Berner Davis Cup -kapteeniksi

4.11.2004  |  17:35

Berner seuraa Johansénia DC-kapteenina v. 2005 alusta

Suomen Tennisliitto on nimennyt Joakim Bernerin, 46, Suomen Davis Cup -kapteeniksi vuoden 2005 alusta. Berner seuraa DC-kapteenin tehtävässä turkulaista Henrik Johansénia, jonka sopimus Suomen Tennisliiton kanssa päättyy tämän vuoden lopussa.
Helsinkiläinen Joakim "Kimmen" Berner on edustanut Suomen vuosina 1976-90 yli 50 maaottelussa sekä Davis että Kings cupissa. Davis Cup-joukkueen johtajana Berner oli vuosina 1994-95. Hän on ollut vuodesta 1994 lähtien STL:n huipputennis- ja maajoukkuetoimikunnan jäsen.
1970-80- luvuilla Joakim Berner pelasi ammattilaisturnauksissa ja on edelleen aktiivi kilpapelaaja. Hän on osallistunut useina vuosina seniorien henkilökohtaisiin ja joukkueiden MM-kilpailuihin ja muihin kansainvälisiin turnauksiin. Kansallisella tasolla hän pelaa sekä miesten että seniori-ikäisten turnauksissa ja seurajoukkueiden sarjatenniksessä. Hän on aina edustanut kulosaarelaista Grön-Vita Lawntennis Klubbenia.
Kimmen Berner on Davis Cup-kapteeni jo toisessa polvessa. Hänen isänsä Erik S Berner toimi DC-kapteenina 14 vuotta, vv. 1950-64.
Johansén valittiin Davis Cup-joukkueen kapteeniksi kesällä 2002. Hän oli kapteenina viidessä Suomen Davis Cup-ottelussa.
Suomi pelasi tänä vuonna Davis Cupin Euro-Afrikan I ryhmästä, josta se syyskuisen 2-3 Israel-tappion vuoksi putosi ensi vuodeksi Euro-Afrikan II ryhmään. Joukkue kohtaa ensimmäisellä kierroksella 4.-6.3. Ghanan vieraskentällä. Tämän jälkeen seuraava ottelu pelataan kotikentällä 15.-17.7. Joukkueen tavoiteeseen, nousta takaisin I ryhmään, tarvitaan kolmen ottelun voitto.

Jaa:

Seuraava uutinen: Kiiski jatkaa nelinpelissä… →