Jarkko vei Suomen tavoittamattomaan 3-1 johtoon

8.3.2009  |  13:00

Viidennessä ottelussa Kontinen kohtaa Pedersenin.

Jarkko Nieminen (ATP 58) ja Frederik Nielsen (ATP 290), maittensa ykköset, aloittavat Davis Cupin Tanska – Suomi viimeisen pelipäivän. Suomi johtaa maaottelua 2-1 Jarkko Niemisen voitolla Tanskan kakkosesta, Martin Pedersenistä ja J.Niemisen ja Henri Kontisen lauantaisella nelinpelivoitolla.
Nielsen on pakkovoiton edessä, mikäli Tanska mielii vielä maaottelun voittoon. Hän aloittikin varsin hermostuneesti, teki ensimmäisessä omassa syöttövuorossaan kolme kaksoisvirhettä menettäen syöttönsä. Vaikka hän surkean alun jälkeen pystyi kohentamaan peliään, hän menetti toisen syöttönsä erän kuudennessa pelissä.
Jarkko Nieminen vei ensimmäisen erän 23 minuutissa luvuin 6-1.

Jarkko mursi Nielsenin syötöt heti toisen erän ensimmäisessä ja kolmannessa pelissä, jossa Nielsen tosin äityi hyvään taisteluun ja vasta neljästoista piste toi voiton Jarkolle. Jarkolla oli Nielsenin kolmannessakin syöttövuoross murtopallo, mutta Nielsen piti pintansa ottaen erässä ensimmäisen pelinsä. Jarkko menetti ensimmäisen kerran syöttönsä erän kuudennessa pelissä, peli päätyi hänen kaksoisvirheeseensä. Nielsen menetti kolmannen kerran syöttönsä erän lopussa ja toinen erä kirjattiin Niemiselle 6-3

Kolmannessa erässä edettiin tasatilanteeseen 3-3 murroitta, Jarkolla oli tosin kaksi murtopalloa Nielsenin kolmannessa syöttövuorossa. Tanskalainen heräsi hurjaan taisteluun ja Jarkko menetti oman syöttönsä tämän jälkeen kaksi kertaa. Erä Nielsenille 6-3.

Jarkon oikeaa reittä hierottiin kolmannen erän jälkeen. Hän menetti heti erän alkuun oman syöttönsä ja tanskalainen otti 3-0 johdon. Jarkko sai vastamurron seitsemännessä pelissä toisella yrittämällä: erä oli 3-4. Kauan ei Jarkko saanut tästä riemuita, sillä Nielsen mursi heti takaisin. Sekä poikkikentän ja linjaa pitkin lyönnit napsahtivat linjoille Jarkon uloittumattomiin. Nielsen mursi ja meni 5-3 eräjohtoon. Nielsen lähti syöttämään erää kotiin ja johti omaa syöttöään jo 40/30, mutta Jarkko painoi päälle, sai edun, kun Nielsenin rysty meni pitkäksi. Kaksoisvirhe toi pelin Jarkolle, ja tilanne oli 4-5. Nielsenin hartioita hierottiin puolenvaihdossa. Jarkko pelasi syöttövuoronsa päättäväisesti menettäen vain yhden pisteen tasoittaen erän 5-5:een. Nielsen alkoi nousta seuraavassa syöttövuorossaan verkolle ja pakotti Jarkon virheisiin. Nielsen meni 6-5 johtoon ja ensimmäisellä murtopallolla seuraavassa pelissä vei Jarkon syötön ja erän 7-5.

Viidenteen erään Jarkko tuli jälleen päättäväisenä ja keskittyneenä. Nielsen ei pystynyt pitämään yhtään syöttöään ja vaikka Jarkko hävisi syöttönsä 3-0 johdossa, ei voittajasta ollut epäilystäkään. Kun ottelua oli pelattu kaksi tuntia ja 59 minuuttia, viides erä päättyi 6-1 luvuin Jarkko Niemisen eduksi.
Näin ykköspelaajamme vei Suomen tavoittamattomaan 3-1 johtoon. Suomi pelaa heinäkuussa Naantalissa Monacoa vastaan, Tanska joutui putoamiskarsintaan.

Viimeiseen kaksinpeliin kapteeni Kim Tiilikainen lähetti Henri Kontisen, joka kohtaa Tanskan Martin Pedersenin.

Seuraava uutinen: Suomi voitti Tanskan… →