Jarkko ratkaisi Bulgaria-ottelun voiton Suomelle

2.2.2014  |  17:23

Paria minuuttia vaille kolme tuntia ja viisi erää sai Jarkko Nieminen uurastaa ennen kuin voitto Bulgarian ykköspelaaja Dimitar Kutrovskystä heltisi. Jarkon voitto ratkaisi Davis Cup-ottelun voiton Suomelle 3-1.
-Saatoin lähteä ennakkosuosikkina otteluun, mutta kovaa vääntöä voiton saamiseksi sai tehdä, huokasi Jarkko ottelun jälkeen. – Kutrovsky pelasi todella hyvin alusta loppuun.
Bulgarialainen veikin ensimmäisen erän 6-4, erän ainoa murto tuli erän seitsemännessä pelissä. Toisen erän Jarkko vei 6-1 – Kutrovsky voitti pelin ensimmäisessä syöttövuorossaan.
Kolmannen erän Kutrovsky vei 6-2.
– Minulla oli kolmannen erän lopussa suvantovaihe, mutta sain neljännessä erässä hyvän alun ja aikaisen murron, kertoi Jarkko.
Jarkko vei neljännen erän 6-4 ja viidennen 6-3.
Molemmilta puolilta kahdella kädellä lyövä Kutrovsky pelasi elämänsä ensimmäisen viisieräisen ottelun. Hänen pelinsä pysyi hyvin kasassa.
– Minun oli pakko pitää kovaa tempoa. Jos yhtään hölläsin, hän lähti viemään peliä, analysoi Jarkko.
Jarkko totesi, että ennen Davis Cupia flunssan kourissa vietetyt 10 päivää eivät olleet parasta mahdollista valmistautumista tällaiseen otteluun.
– Kyllä tänä huomenna kropassa tuntuu, totesi Jarkko, joka lähtee maanantaina Montpellierin ATP250-kisaan.
Jarkko pelaa kisassa sekä kaksinpelin että nelinpelin parinaan Henri Kontinen. Suomalaiskaksikko pääsi ensimmäisen kerran suoraan ATP250-kisan nelinpelin pääsarjaan, Stockholm Openiin he pääsivät villillä kortilla vuonna 2009.

Suomi – Bulgaria -ottelun viimeisessä kaksinpelissä Ohio State Universityyn alkuvuodesta opiskelemaan ja yliopiston joukkueessa tennistä pelaaman siirtynyt Herkko Pöllänen haastoi komeasti Bulgarian joukkueessa korkeimmalle rankatun Tihomir Grazdanovin.
Herkko otti ennakkoluulottomalla pelillä ensimmäisen erän ja pelasi rohkeasti seuraavat kaksi erää, vaikka voitto karkasikin käsistä.
Grazdanov saattoi voitollaan vain kaunistella Bulgarian tappiolukuja: maaottelu päättyi 2-3 lukemiin, kuten kaikki aiemmat maitten väliset neljä kamppailua tätä ennen.

Toisella kierroksella 4.-6.4. Suomi kohtaa Bosnia ja Hertsegovinan, joka voitti kotikentällä Sarajevossa Kreikan 3-1. Ottelu pelataan Suomessa.