Jarkko puolivälieriin IPP Openissa

15.11.2013  |  09:17

Ykkössijoitettu Jarkko Nieminen (ATP 39) otti toisen voittonsa IPP Openissa, kun tänä vuonna miesten kirjoihin
siirtynyt ranskalaissuomalainen Lucas Pouille (ATP 188) kukistui luvuin 6-4, 6-3.

Ranskan Tennisliiton valmennuskeskuksessa harjoittelevan Pouillen Lena-äiti on kotoisin Närpiöstä. Mukavassa nousussa ATP-rankingissa oleva Pouille ei pystynyt horjuttamaan Jarkkoa, joka kohtaa perjantaina puolivälierissä Venäjän Andrey Kuznetsovin (ATP 146). Tämä on miesten ensimmäinen kohtaaminen.

Micke Kontisen (ATP 490) tennisvuosi ammattilaiskiertueella päättyi toisen kierroksen tappioon Ukrainan Illya Marchenkolle luvuin 4-6, 2-6. Micke saa IPP Openista seitsemän ATP-pistettä, jotka nostavat hänet kolmisenkymmentä sijaa ylöspäin.
Micken viime vuosi oli loukkaantumisten vuoksi vaikea. Nyt hän voinut pelata terveenä ja yhteistyö valmentaja Tuomas Ketolan kanssa on vienyt peliä eteenpäin.
Ex-hyvinkääläinen Henri Laaksonen voitti toisen kierroksen ottelussaan Moldovan Radu Albotin 6-3, 7-6(6) ja kohtaa puolivälierissä Micke Kontisen voittaneen Marchenkon.

H.Kontinen/Nieminen välieriin

Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen etenivät vakuuttavasti nelinpelin välieriin, kun voittivat neljänneksi sijoitetun parin Mikhail Elgin Venäjä/Michal Mertinak Slovakia luvuin 6-4, 6-2.
Suomalaispari totesi parantaneensa otteitaan ja pelanneensa rennosti.
-Pidimme hauskaa kentällä, kuvaili Jarkko.
Perjantaina välierissä vastassa on ykköseksi sijoitettu pari Tomasz Bednarek Puola/Rameez Junaid Australia.

Jarkolla ja Henrillä on hyvä saldo IPP Openissa, he ovat olleet loppuottelussa kahdesti, vuosina 2009 ja 2010. Loppuottelupaikasta kisaavat toisessa välierässä Dustin Brown/Philipp Marx Saksasta ja pari Andreas Siljeström Ruotsi/Goran Tosic Serbia.

IPP Open
42.500? ATP Challenger
11.-17.11.2013 Tali, Helsinki

Järj: HVS
2. kierrosta: Jarkko Nieminen (1.) – Lucas Pouille Ranska 64 63, Ilja Martshenko Ukraina – Micke Kontinen  64 62,
Henri Laaksonen Sveitsi – Radu Albot Moldova 63 76(6)
Nelinpeli
Puolivälieriä: Henri Kontinen/Jarkko Nieminen – Mikhail Elgin Venäjä/Michal Mertinak Slovakia 64 62