Jarkko Nieminen vei Suomen 1-0 johtoon Ljubljanassa

4.3.2011  |  16:16

Slovenia – Suomi Davis Cup -ottelu käynnistyi Ljubljanassa Slovenian kakkosen, Grega Zemljan ja Suomen ykkösen, Jarkko Niemisen kohtaamisella.
Yhden syötönmurron turvin Zemlja vei ensimmäisen erän 6-3. Nieminen otti toisen erän alussa kahdella murrolla 4-0 johdon kunnes Zemlja heräsi, mursi kahdesti Niemisen syötön vieden kolme peliä putkeen. Hänen takaa-ajonsa päättyi kuitenkin seuraavaan pitkään peliin, joka lopulta kääntyi Niemisen eduksi. 5-3 johdossa Jarkko syötti vaivatta erän kotiin 6-3 ja tasoitti näin erät 1-1:een.
Kolmannessa erässä Zemlja mursi Niemisen syötön neljännessä pelissä, mutta Jarkko teki vastamurron heti perään ja toisti murron Zemljan seuraavassakin syöttössä ottaen tällä 4-3 johdon. Jarkko vei erän loppussa omat syöttönsä helposti, viimeisessä pelissä pistettäkään menettämättä. Erä Jarkolle 6-4.
Neljännessä erässä Nieminen on murtanut Zemljan syötön erän kolmannessa ja viidennessä pelissä, mutta 4-1 johtoasemassa menetti syöttönsä. Niemisellä oli Zemljan syötössä kaksi peliaplloa 5-2 johtoon, mutta Zemlja kesti ja kuroi Niemisen etumatkan 4-3:een.
Jarkko piti oman syöttönsä ja otti 5-3 johdon.
Zemljan syöttäessä Niemisellä oli 30/40 ensimmäinen ottelupallo, jolla hän sitten vei Suomen johtoon. Nieminen ohitti tyylikkäästi verkolle nousseen Zemljan ja vei neljännen erän 6-3.

-Ei tämä todellaan ole suosikkialustani, oikeastaan vähinten suosikki, huokaisi Slovenian kakkospelaaja Grega Zemlja hävittyään Jarkko Niemiselle Slovenian ja Suomen välisen Eurooppa-Afrikan I ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelun avauksen.
Miksi sitten Slovenia valitsi kalliin koripallokentän parketille rakennetun sisämassakentän?
-Suomen pelaajathan eivät siitä pidä lainkaan, selitti Zemlja.
Jarkko Nieminen kumosi slovenialaisten käsityksen voittonsa jälkeen.
-Ensimmäisinä ammattilaisvuosina massakenttä oli suosikkialustani, vakuutti Jarkko. – Sitten pelasin paljon kovilla kentillä ja sain siellä menestystä. Kun peli kulkee, on sama mikä alusta on. Ja kun peli tökkii, se tökkii millä tahansa alustalla.

Jarkko totesi aloittaneensa ottelunsa hieman liian passiivisesti ja sen Zemlja osasi käyttää hyväkseen. Zemlja vei syötönmurrolla ensimmäisen erän 6-3.
-Oli minulla siinä erässä mahdollisuuksia murtoihin, mutta en saanut käytetyksi tilaisuuksia hyväkseni. Toisen erän alkuun lisäsin aggressiivisuutta ja sain heti murrot aikaiseksi.
Jarkko kiitteli slovakialaisten massakenttien ammattilaisten tekemään kenttää.
-Kentän nopeus oli hyvä, eikätullut virhepomppuja. Oli hyvä pelata, totesi Jarkko.
-Jarkko pelasi tasaisemmin kuin minä, arvioi Zemlja, joka syötti mainiosti koko ottelun. -Jarkko ei  anna vastustajalle yhtään aikaa.