Jarkko Nieminen valmiina massakauteen

9.4.2013  |  16:08

Jarkko Nieminen tapasi median edustajia tiistaina Tampereella. Tässä yhteenveto hänen kommenteistaan. Teksti: Marius Turula 

TAMPERE. Suomen ykköspelaaja Jarkko Nieminen valmistautuu tällä viikolla pelaamaan tiilimurska-alustalla, ns. massalla. Hän matkaa aluksi Monte Carloon, jossa pelataan 2,6 miljoonan euron ATP Masters 1000 -turnaus ensi viikolla. Masters-kategorian kisat ovat suurimmat neljän Grand Slamin ulkopuolella.

Niemisen massakausi on erilainen tänä vuonna. Hän pelaa nimittäin  ATP:n alemman, Challenger-sarjan Tampere Open -turnauksen heinäkuun lopulla. Viimeksi Nieminen pelasi Tampereella 11 vuotta sitten. Voittokisassaan 2002 hän oli jo  ATP-rankingissa sijalla 41. Tänä päivänä ranking on 48.

-Minulla on Tampereelta eräitä parhaimpia muistojani. Saavutin juniorina kaksi semifinaalia, ja voitin sen jälkeen kisan kaksi kertaa. On kiva tulla takaisin tänne pelaamaan. Isompia kisoja on muualla samaan aikaan, mutta oma motivaationi auttoi tekemään päätöksen. En koe menettäväni mitään, vaan saavani jotain, Nieminen sanoi.
-Ensimmäiset kisani Tampereella merkitsivät minulle paljon, kun niinkin aikaisin, juniorina, menin miesten kisoissa pitkälle. Sain tärkeätä kokemusta, rankingpisteitä ja ponnahduslaudan parempiin asetelmiin. Ensimmäisenä vuonna pelasin pääosin vielä junioreissa saadakseni enemmän otteluita.

Neljän vuoden aikana Tampereella Niemisestä tuli myös ensimmäinen suomalaisvoittaja, kun hän voitti nelinpelin v. 2000 Ville Liukon kanssa. Kilpailu oli Tampereella järjestyksessä jo 19. Lisäksi Nieminen oli kolme kertaa loppuottelussa, parinaan Timo Nieminen, ja kaksi kertaa Tuormas Ketola.
31-vuotiaan Niemisen vuosi on alkanut positiivisissa merkeissä. Hän on saavuttanut monta hienoa otteluvoittoa, ja häviöt ovat sattuneet  sellaisia pelajia vastaan,jotka ovat esim. voittaneet maailman ykkösen Novak Djokovicin tai jotka ovat edenneet turnausvoittoon.

Rotterdamin ATP Tour-kilpailussa helmikuussa Nieminen saavutti 31. kerran pääkiertueella välieräpaikan, joista hän on voittanut 2 kertaa eli edennyt loppuotteluun. ATP Tourin voittoja on kaksi, 2006 Aucklandisa, Uudessa-Seelannissa ja viime vuonna Sydneyssä, Australiassa.

Nieminen tiedostaa että massakaudesta tulee vaikeampi kuin kovilla kentällä pelatessa.
-Peli on haastellisempaa. Massalla minun on keskimäärin vaikeampi voittaa. Mutta yritän pelata massallakin samalla tavalla  kuin parhaimmillani muilla alustoilla, monipuolista ja aggressiivista tennistä, Nieminen sanoo.
-Olen tyytyväinen vuoteeni tähän mennessä, koska olen saavuttanut sitä tasaisuutta jota viime vuonna kaipasin.  Huonompienkin päivien aikana peli on ollut ok Yksi syy on varmaan se, että olen pysynyt pitkään terveenä, Nieminen lisäsi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jarkko Nieminen

Jaa:

Seuraava uutinen: Annika Sillanpään taival… →