Jarkko Nieminen Tokiossa puolivälieriin

6.10.2010  |  14:31

Jarkko Nieminen
Kuva: Andrzej Szkocki

Jarkko Niemisen (ATP 48) voittovire jatkuu Tokion ATP500-turnauksessa. Keskiviikkona toisen kierroksen ottelussaan Espanjan Daniel Gimeno-Traveria (ATP 59) vastaan hän vei puolessa tunnissa ensimmäisen erän luvuin 6-3. Toisessa erässä Gimeno-Traver pääsi hyvin peliin mukaan. Nieminen selvitti kaksi eräpalloa espanjalaisen johtaessa 6-5 ja sai viedyksi ratkaisun tie-breakiin. Sitä Gimeno-Traver vei alussa vahvasti johtaen sitä parhaimmillaan 4-1, 5-2 ja 6-3. Nieminen selvitti jälleen eräpalloja, tasoitti 6-6:een, ja sai ottelupallon 8-7 tilanteessa. Voiton toi toinen ottelupallo 9-8 tilanteessa. Ottelu oli kestänyt siihen mennessä tunnin ja 25 minuuttia.
Nieminen onnistui näin ottamaan makean revanssin Gimeno-Traverista, jolle hävisi US Openin ensimmäisellä kierroksella reilu kuukausi sitten New Yorkissa. Voitollaan Jarkko varmisti Tokiosta ainakin 90 ATP-pistettä ja 27.300 dollaria palkintorahaa.
Puolivälierissä Jarkko kohtaa Tsekin Radek Stepanekin (ATP 37), joka sai toisen kierroksen ottelussaan luovutuksen alaselkänsä loukanneelta Sveitsin Marco Chiudinellilta kolmannessa erässä. Stepanek on ollut sivussa ATP Tourilta aiemmin tänä vuonna mononukleoosin vuoksi kaksi ja puoli kuukautta.
Pitkän uran tehneet miehet ovat tätä ennen kohdanneet neljästi: Jarkko voitti vuonna 2003 Marseillessa ja Münchenissä, Stepanekin voitot ovat Italian avoimista vuosilta 2006 ja 2008.