Jarkko Nieminen Tennis Akatemia käynnistyy kesällä

10.5.2012  |  13:29

Jarkko Nieminen ja hänen tiiminsä ovat perustaneet Jarkon nimeä kantavan tennisakatemian Taliin, Helsinkiin. Akatemian toimintaa pyörittää vastaperustettu yhdistys, jonka perustajajäseniin kuuluu myös Veli Paloheimo. Jarkko toimii hankkeen puuhamiehenä, tukijana sekä pelaajien ja valmentajien mentorina, Paloheimo pelaajien apuna.
-Akatemian taustalla on voittoa tavoittelematon yhdistys, mikä on varsin ainutlaatuista maailmassa, totesi Jarkko. – Pelaaja kustantavat toiminnasta kolmanneksen, kaksi kolmannesta hankintaan muuta kautta. Mukana taustalla on luotettavia ihmisiä eikä ketään mesenaattia.
Tennisakatemian johtajana toimii italialainen Federico Ricci, joka toimi useista vuosia Floridassa, Yhdysvalloissa, Evert Tennis Academyssä. Viimeisen vuoden hän valmentanut Suomessa mm. ÅLK:n Eero Vasaa ja TaTS:n Patrik Niklas-Salmista.
Akatemian muina valmentajina toimivat Saku Siivonen ja Olli Leppänen, fysikkavalmennuksesta vastaa Jarkon henkilökohtainen fysiikkavalmentaja Jarmo Ahonen yhdessä tiiminsä kanssa.
-Olemme saaneet Talin Tenniskeskuksesta akatemian käyttöön kaksi kenttää, kertoi Jarkko Nieminen akatemiansa tiedotustilaisuudessa torstaina Helsingissä. – Alkuvaiheessa akatemiassa on 6-8 pelaajaa, tulevaisuudessa kenties 15. Sitä suuremmaksi emme pyri kasvamaankaan, sillä haluamme taata toiminnan laadukkuuden.
-Emme ole pyytämässä saati vetämässä ketään akatemiaan, valitsemme pelaajat hakumenettelyn kautta ja haluamme muodostaa pelaajista hyvin yhteen toimivan kokonaisuuden.
-Jokainen pelaaja säilyy oman seuransa jäsenenä, emme ole tästä perustamassa kilpailevaa seuraa, sanoi Jarkko.
Pelaajien ikähaitari on 13-18 vuotta, mutta Jarkon mukaan hieman nuoremmat tai hieman vanhemmat pelaajat eivät ole poissuljettuja. Myös ulkomaiset juniorit voivat hakea akatemiaan.
-Otamme heitä mukaan, jos se palvelee akatemian suomalaispelaajia, määritteli Jarkko.
Jarkko itse jatkaa ammattilaisuraansa, pelaa ensi viikolla Italian avoimissa Roomassa, mutta osallistuu akatemian toimintaa kisojen välissä.
-On hienoa, että voimme tarjota suomalaisjunioreille laadusta akatemiavalmennusta kotimaassa, sanoi Veli Paloheimo.  – Vaikka Suomi on pieni maa ja pelaajamassaa vähän, on täältäkin tullut menestyneitä pelaajia.
-Koska pelaajaikäluokat ovat Suomessa pienet, on tärkeää, ettemme menetä yhtään lahjakkuutta, lisäksi akatemian johtaja Ricci.
-Pyrimme pitkäjänteiseen toimintaan, sanoi Jarkko. – Toivottavasti JNTA on tullut jäädäkseen.

Suomen Tennisliitto toimii yhteistyössä Jarkko Nieminen Tennisakatemian kanssa ja tukee sen toimintaa ostamalla siltä valmentaja- ja koulutuspalveluja sekä maksamalla ensi vaiheessa yhden junioripelaajan vuosiharjoittelun akatemiassa.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Timo Nieminen välieriin… →