Jarkko Nieminen puolivälieriin Montpellierissä

29.10.2010  |  08:44

Jarkko Nieminen
Kuva: Andrzej Szkocki

Jarkko Nieminen (ATP 44) otti komean voiton seitsemänneksi sijoitetusta Ranskan Richard Gasquetissa (ATP 28) luvuin 4-6, 7-6(6), 6-2 Montpellierissä, Ranskassa 650.000€ ATP250 -turnauksen toisella kierroksella myöhään torstai-iltana.
Gasquetilla oli kolme ottelupalloa toisen erän tie-breakissa 6-3 johtoasemassa. Jarkko selvitti ne ja vei tie-brakin 8-6. Kolmannessa erässä Jarkon ottamaa 3-0 johtoa Gasquet ei enää saanut kurotuksi kiinni, vaan Jarkko vei erä- ja otteluvoiton ensimmäisellä ottelupallolla.
Voitto vei Jarkon puolivälieriin, jossa hän kohtaa perjantaina Kroatian Ivan Ljubicicin (ATP 17). Miehet ovat tätä ennen olleet vastakkain vain kerran, kolme ja puoli vuotta sitten Miamin ATP Masters-turnauksessa. Ljubicic voitti ottelun 7-6(4), 6-4.
Niemisen ja Ljubicicin puolivälieräottelu on päivän kolmas Arena Montpellierin keskuskentällä. Ensimmäinen ottelu siellä alkaa klo 14 Suomen aikaa.