Jarkko Nieminen Pekingiin

16.4.2008  |  17:35

Olympiakomitea nimesi viisi urheilijaa tänään

Suomen olympiakomitea nimesi Suomen joukkueeseen Peking 2008 -kesäkisoihin viisi uutta urheilijaa: judokat Nina Koivumäen ja Johanna Ylisen, uimari Hanna-Maria Seppälän, uimahyppääjä Joona Puhakan ja tennispelaaja Jarkko Niemisen.

Joulukuussa 2007 kisajoukkueeseen valittiin jo 15 urheilijaa, joten tällä hetkellä joukkueeseen on nimetty 20 urheilijaa. Valintoja tehdään vielä kahdesti; 20.5. ja 21.7.

– Valinnoissa jatketaan edelleen sitä linjaa, että saavutetut kiintiöpaikat käytetään. Judossa ja uimahypyissä olympiakarsinnat ovat jo päättyneet, joten on luontevaa sinetöidä urheilijoiden valinta jo tässä vaiheessa, jotta urheilijat voivat tehdä viime kuukausien suunnitelmat vain kisoja, ei lisänäyttöjen antamista varten, totesi valmennuksen johtaja Kari Niemi-Nikkola Nina Koivumäen, Johanna Ylisen ja Joona Puhakan valinnoista.

Jarkko Niemisen valinnasta Niemi-Nikkola totesi:
– Jarkko Niemisen asema tenniksen olympiarankingissa on niin korkea, että hän tulee saamaan olympiapaikan kesäkuun alussa, kun pisteiden keräämisen määräaika päättyy. Emme nähneet syytä siihen, että liiton valintaesitys olisi käsitelty vasta olympiarankingin päättymisen jälkeen, mikä olisi tarkoittanut valinnan siirtymistä heinäkuun viimeiseen valintakokoukseen.

– Uinnissa Hanna-Maria Seppälä on ainoa A-rajoja uinut urheilija ja hänen valintansa on siten linjattujen periaatteiden mukainen. Viimeaikaiset vahvat näytöt sinetöivät valinnan jo tässä vaiheessa, kertoi Niemi-Nikkola uinnin osalta, jossa paikat jaetaan tulosrajojen perusteella.

Urheilijoiden esittelyt nähtävillä Olympiakomitean nettisivujen alaisuuteen avattavilla Peking-kisasivuilla www.olympiakomitea.fi/pekingkisasivut 16.4. klo 17.30 alkaen.


Suomen Peking 2008 -joukkueeseen 16.4.2008 valitut urheilijat

Judo
Nina Koivumäki -57 kg
Johanna Ylinen -63 kg
Uinti
Hanna-Maria Seppälä
Uimahypyt
Joona Puhakka
Tennis
Jarkko Nieminen (olympiarankinglista sulkeutuu 9.6.)

Jaa:

Seuraava uutinen: J.Nieminen ja Lindstedt… →