5.10.2010  |  15:19

Jarkko Nieminen
Kuva: Andrzej Szkocki

Jarkko Nieminen (ATP 48) jatkoi mainioita esityksiään ATP Tourilla tiistaina Tokiossa.
1,1 milj.dollarin ATP500-turnauksen kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella hän voitti kahdessa tunnissa kolmanneksi sijoitetun Ranskan Jo-Wilfried Tsongan (ATP 12) luvuin 6-4, 5-7, 6-1.
Ensimmäisessä erässä Nieminen otti Tsongasta murron 5-4 johtoasemassa, mikä riitti erävoittoon, menetti toisessa erässä vastaavassa tilanteessa oman syöttönsä ja vielä toisen kerran häviten erän 5-7. Kolmannen erän Nieminen vei vakuuttavasti 6-1. Voitto varmistui toisessa ottelupallossa.
Miehet olivat tätä ennen kohdanneet kolmesti. Jarkko on voittanut vuonna 2008 Adelaidessa, Tsonga viime vuonna sekä Brisbanessa että US Openissa. Lisäksi Jarkko on saanut Tsongalta Sydneyssä 2009 luovutusvoiton.
Wimbledonissa sattunutta polvivamma tähän saakka parannellut Tsonga tuli Tokioon puolustamaan viimevuotista voittoaan. Toiselle kierrokselle meni kuitenkin Jarkko Nieminen, joka kohtaa Espanjan Daniel Gimeno-Traverin (ATP 59), pelaajan, jolle hävisi US Openin ensimmäisellä kierroksella reilu kuukausi sitten luvuin 6-7(19, 4-6, 3-6.
Ensimmäisen kierroksen voitosta Nieminen sai 45 ATP-pistettä ja 13.980 dollaria. Tämä on Niemisen kuudes kerta Tokion turnauksessa. Toistaiseksi paras saavutus on vuodelta 2005, jolloin hän eteni välieriin, puolivälierissä hän oli vuonna 2006, kolmannella kierroksella vuonna 2008 ja toisella kierroksella vuosina 2004 ja 2007.