Jarkko Nieminen kahteen loppuotteluun Sydneyssä

13.1.2012  |  11:32

Jarkko Nieminen 

 

Sydneyn kaksinpelin loppuottelun
lauantaina 14.1 klo 10.30 alkaen
voi nähdä Canal+ -kanavalta
(klikkaa tästä)

tai

Katsomosta
(klikkaa tästä)

Jarkko Niemiselle (ATP 77) perjantai ja kolmastoista päivä ei ainakaan ollut epäonnen päivä, sillä hän selvitti Sydneyn ATP250-turnauksessa tiensä sekä kaksin- että nelinloppuotteluun.
Vuoden toisen kilpailunsa välierissä Jarkko voitti uzbekistanilaisen Denis Istominin (ATP 67) kahdessa erässä 7-6(12), 6-3.
Tämä on Jarkon toinen loppuottelu Sydneyssä. Edellisestä on kulunut kolme vuotta. Silloin hän voitti välierissä Novak Djokovicin, mutta hävisi loppuottelussa David Nalbandianille kolmessa erässä. Istominin Jarkko on voittanut nyt kolme kertaa.
Lauantaina karsinnoista turnauksen aloittanut Jarkko kohtaa loppuottelussa Ranskan Julien Benneteaun (ATP 49), joka voitti välierissä Marcos Baghdatisin Kyprokselta luvuin 6-4, 6-4.
Kolmikymppisest Nieminen ja Benneteau ovat kohdanneet neljästi tätä ennen, ja kaikki ottelut ovat päätyneet Jarkon voittoon.
Jarkolle Sydneyn turnauksen loppuottelu on hänen uransa 12. ATP-tasolla. Voitto tuli vuonna 2006 Aucklandissa, Uudessa-Seelannissa. Sydneytä edeltävä finaali oli viime lokakuussa Tukholmassa, jossa hän hävisi kolmessa erässä Gael Monfilsille.

Nelinpelissä Jarkko ja hänen australialaisparinsa Matthew Ebden etenivät loppuotteluun, jossa kohtaavat ATP:n ykkösparin, Bryanin kaksoset Bobin ja Miken. Ebden ja Nieminen pelaavat nyt ensimmäistä kertaa yhdessä – Ebdenille järjestäjät myönsivät nelinpeliin villin kortin. Hän pyysi Jarkkoa parikseen ja kaksikko on edennyt voitosta toiseen. Välierissä C Ebelthite ja M Matosevic kukistuivat tunnissa ja kuudessa minuutissa.

ATP250-turnaus
7.-14.1.2012 Sydney, Australia
Kaksinpeli
Välieriä: Jarkko Nieminen (karsija) – Denis Istomin Uzbekistan 76(12) 63
Nelinpeli
Välieriä: Matthew Ebden Australia/Jarkko Nieminen (villi kortti) – C Ebelthite/M Matosevic 63 76(4)

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Infotilaisuus pelaajille, vanhemmille… →