Jarkko Nieminen kaatoi Berdychin Tukholmassa

21.10.2010  |  10:40

Jarkko Nieminen
Kuva: Andrzej Szkocki 

Jarkko Niemisellä (ATP 45) oli mitä mainioin iltapuhde Kungliga Tennishallenissa Tukholmassa keskiviikkona. Illalla hän otti voiton kisan kolmanneksi sijoitetusta Tomas Berdychistä (ATP 6) luvuin 6-1, 6-4 kaksinpelin toisella kierroksella ja myöhäisillassa Ruotsin Johan Brunströmin kanssa voitti vielä  nelinpelin ensimmäisellä kierroksella neljänneksi sijoitetut Ruotsin Robert Lindstedtin ja Romanian Horia Tecaun 6-3, 6-1.
Tätä ennen Jarkko oli hävinnyt Berdychille neljästi. Tämä voitti vei hänet puolivälieriin, johon hän eteni turnauksessa viimekin vuonna. Vielä ei Jarkon tuleva vastustaja ole tiedossa, mutta myöhemmin torstaina se selviää, kun villillä kortilla mukaan tullut USA:n James Blake (ATP 135) ja karsinnoissa mm. Henri Kontisen voittanut Saksan Matthias Bachinger (ATP 275) ovat pelanneet toisen kierroksen ottelunsa, joka alkaa klo 13 Suomen aikaa.
Jarkolle Blake on tuttu vastustaja. He ovat kohdanneet kuusi kertaa ja kaikki ottelut ovat päättynyt Blaken voittoon. Kaksi näistä kohtaamisista on nähty Stockholm Openissa, vuonna 2006 kisan loppuottelussa ja vuotta myöhemmin puolivälierissä. Viimeisin kaksikon keskinäisistä otteluista pelattiin viime vuonna Indian Wellsissa. Bachingeria Jarkko ei ole aiemmin kohdannut. Bachinger on uransa ensimmäisen kerran ATP Tour-turnauksen pääsarjassa.

Ruotsin Robert Lindstedt on Jarkon hyvä ystävä ja oli myös pitkäaikainen nelinpelipari, jonka kanssa Jarkko saavutti uransa ensimmäisen nelinpeliturnauksen. Tukholman puolivälierissä vastassa on jälleen tuttu peluri, Saksan Michael Kohlmann, jonka kanssa Jarkko eteni tammikuussa Australian avointen nelinpelin välieriin. Kohlmannin parina on maanmies Christopher Kas.
Torstaina ei Niemisellä eikä nelinpelissä mukana olevalla Henri Kontisella ole otteluita Stockholm Openissa. 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara nelinpelin finaaliin… →