Jarkko Nieminen joutui vetäytymään DC-joukkueesta

10.9.2013  |  12:17

Suomen Davis Cup -joukkue kohtaa tulevana viikonloppuna 13.-15.9. Eurooppa-Afrikan II ryhmän kolmannen kierroksen ottelussa Latvian Riiassa.
Ottelun voittaja nousee ensi vuoden Davis Cupin Eurooppa-Afrikan I ryhmään.

Tiistaina saatiin jobin postia, kun Jarkko Nieminen joutui lääkärintarkastuksen jälkeen vetäytymään joukkueesta, ja hänen tilalleen nimettiin Juho Paukku (ATP 1182).
Jarkkoa Wimbledonin jälkeen vaivannut niveltulehdus vasemmassa jalkaterässä paheni
US Openin jälkeen, ja hän on joutunut ajoittain kulkemaan taas ”kepeillä”.

-Valitettavasti tuli takapakkia, harmitteli Jarkko. -Vahva lääkitys on ollut päällä, mutta lääkärintarkastuksessa kävi ilmi, etten sittenkään ehdi kuntoutua viikonlopun maaotteluun.

-Jos kysymyksessä olisi ollut henkilökohtainen kisa, vetäytyminen olisi ollut paljon helpompaa kuin joukkuekisasta, joita on vain pari, kolme vuodessa, totesi Jarkko. -On iso ikävä, etten pääse Latvia-otteluun. Meillä on aina ollut hyvä henki DC-joukkueessa.

Riiassa ovat tulevaan otteluun olleet jo valmistautumassa Micke Kontinen (ATP 606), Herkko Pöllänen (ATP 737) ja Henri Kontinen (ATP nelinpeliranking 234).

-Totta kai on aina iso pettymys, jos joukkueen ykkönen ei pysty pelaamaan, sanoi joukkueen kapteeni Kimi Tiilikainen. – Mutta loukkaantumisille ja sairastumisille ei valitettavasti voi mitään. Niiden osalta DC-joukkueessamme on ollut pitkään huonoa onnea, ja se näyttää vain jatkuvan.

Suomen joukkue on päässyt jo harjoittelemaan Riga Arenassa, KHL-joukkue Dynamo
Rigan kotihalliin rakennetulla kentällä.

-Puitteet ja järjestelyt ovat kaikin puolin hyvät ja toimivat, kiitteli kapteeni Tiilikainen. -Joukkueemme on hyvässä iskussa. Torstain arvonnassa saadaan tietää, kuka kolmikosta Andis Juska (ATP 470), Mikelis Libietis (ATP 683) ja Martins Podzus (ATP 741) pelaa Latvian kakkosta. Ykkönenhän on Ernests Gublis (ATP 36).

-Juho oli selvä valinta Jarkon tilalle, totesi Tiilikainen. – Hän on pelannut kahdeksassa DC-ottelussa ja tietää, mistä on kysymys.

Latvia – Suomi DC-ottelun alkamisajat
pe 13.9 klo 16  kaksi kaksinpeliä peräkkäin
la 14.9. klo 15 nelinpeli
su 15.9. klo 15 kaksi kaksinpeliä peräkkäin

YLE lähettää ottelut Areenalla suorina. Selostaja on Christer Sarlin.

 

   

Jaa:

Seuraava uutinen: Viisi seniorijoukkuetta superseniorien… →