Jarkko Nieminen jatkaa Indian Wellsissa

12.3.2007  |  14:00

Seuraavaksi Gasquet

Jarkko Nieminen (ATP 19) sai huonon alun 2,4 milj.dollarin ATP Masters-sarjan turnauksessa Indian Wellsissä USA:ssa. 18.sijoitettu Nieminen aloitti kisan toiselta kierrokselta, jolla hän kohtasi USA:n Paul Goldstein (ATP 95). Miehet kohtasivat nyt neljännen kerran; aiemmat voitot olivat menneet Niemiselle.
Goldstein voitti tällä kertaa ensimmäisen erän 6-1 ja johti toistakin jo 3-1, mutta Nieminen onnistui kääntämään ottelun ja voittaa kaksi seuraavaa luvuin 6-4, 6-4.
-Olin ladannut vähän liikaakin odotuksia peliini, kun saavuin tänne valmistautumaan hyvissä ajoin jo viime maanantaina. Pelistä puuttui rentous, mutta onneksi heräsin, kun veitsi tuli kurkulle, sanoi Nieminen.
Niemisen ylilataus näkyi etenkin syöttötyöskentelyssä; ykkössyöttöjen onnistumisprosentti oli avauserässä vain 46%, mutta koheni seuraavissa erissä 65 % ja 67 %:iin.
-Tein kamppailusta itselleni turhan vaikean. mutta pääasia oli kuitenkin, että selvisin tilanteesta säikähdyksellä. Tapa, jolla nousin voittoon, lisäsi itseluottamustani jatkoa ajatellen, Nieminen totesi.
Voitto Goldsteinista toi Niemiselle 35 ATP-pistettä, mutta hänellä on turnauksesta puolustettavinaan viime vuodelta 125 pistettä, jotka hän sai puolivälieräpaikasta.
Kolmannella kierroksella Jarkko kohtaa Ranskan Richard Gasquet (ATP 16). Miehet kohtaavat nyt neljännen kerran. ATP Challenger-tasolla voitot ovat tasan 1-1. Nieminen voitti ranskalaisen Tampereella 2002, mutta hävisi Luxemburgissa 2004. ATP-tasolla Gasquet päihitti Niemisen viime lokakuussa Madridissa.
-Pelasin viimeksi huonon ottelun ranskalaista vastaan. Vaikka hän onkin tosi taitava, uskon mahdollisuuksiini. Kaverilla on loistavat lyönnit, mutta mielestäni minulla on eväät monipuolisempaan peliin. Jos onnistun saamaan Gasquetin tekemään paljon töitä pelitempon vaihtelulla, ottelu on voitettavissa, arvioi Nieminen tulevaa vastustajaansa, jonka hän kohtaa maanantain ja tiistain välisenä yönä Suomen aikaa.
Nieminen on mukana Indian Wellsissä myös nelinpelissä parinaan Ruotsin Robert Lindstedt. Kaksikko saa ensimmäisellä kierroksella vastaansa kakkosiksi sijoitetut Bryanin kaksoset Bobin ja Miken. Tämäkin ottelu ajoittuu maanantain ja tiistain väliselle yölle Suomen aikaa.

Jaa:

Seuraava uutinen: Laine nelinpelissä toiselle… →