Jarkko Nieminen Bangkokissa välieriin

1.10.2010  |  10:52

Jarkko Nieminen (ATP 60) otti makean voiton Itävallan Jürgen Melzeristä (ATP 13) perjantaina Bangkokissa, Thaimassa ATP250-turnauksen puolivälierissä.
Ensimmäisessä erässä Nieminen otti nopeasti 5-1 johdon, jota Melzer ei saanut kurotuksi kiinni, vaan Nieminen vei erän 6-3. Toisessa erässä edettiin tasatahtiin 6-6:een ja tie-breakiin, jonka Nieminen voitti 7-4. Kahden vasurin välinen ottelu kesti vain tunnin ja 14 minuuttia. Tämä oli Jarkon neljäs voitto Melzeristä ATP Tour- ja Davis Cup-tasolla, ATP Challenger-turnauksissa he ovat kohdannet kahdesti ja niissä voitot ovat 1-1.
Välierissä Nieminen kohtaa sijoittamattoman Benjamin Beckerin (ATP 65), joka voitti sijoittamattomien saksalaisten välisessä puolivälieräottelussa alle tunnissa 196-senttisen Daniel Brandsin (ATP 81) luvuin 6-4, 6-2.
Nieminen ja Becker kohtasivat ensimmäisen kerran vuonna 2006 Tokiossa, ottelun voitti Bekcer kolmessa erässä. Tänä vuonna he ovat olleet vastakkain jo kolme kertaa: Nieminen on voittnaut ottelut Delray Beachissa helmikuussa ja Metzissä viikko sitten, Becker kesässä ’s-Hertogenboschissa.
Nieminen oli ATP Tour-kisan välierissä edellisen kerran helmikuussa Delray Beachissa.
Välieräpaikka tuo Niemiselle 90 ATP-pistettä ja ne nostavat hänen rankinginsä 55 parhaan joukkoon. Palkintorahaa välierä tuo jo 28.430 dollaria.