Jarkko Nieminen avaa Suomen Davis Cup urakan perjantaina

13.9.2012  |  13:22

Suomen ja Romanian välisen Davis Cup ottelun arvonta suoritettiin tänään. Perjantain avausottelussa Suomen ykköspelaaja Jarkko Nieminen kohtaa Romanian kakkospelaajan Victor Crivoin. Päivän toisessa ottelussa Suomen kakkospelaaja Harri Heliövaara haastaa Romanian ykkösen Marius Copilin. Ottelun alkavat klo 13 Suomen aikaa ja ne näytetään YLE Urheilun verkkosivuilla suorana lähetyksenä.

Davis Cup Romania – Suomi 14.-16.9.2012 Cluj, Romania

Victor Crivoi (ATP 354) –  Jarkko Nieminen (ATP 39)
Marius Copil (ATP 215) – Harri Heliövaara (ATP 325) 

Arvonnan jälkeen Victor Crivoi totesi:
-Lähden siitä, että otan pisteen Romanialle, totesi Crivoi median edustajille arvonnan jälkeen.
Heidän jälkeensä Suomen kakkonen, Harri Heliövaara (ATP 325), saa vastaansa Romanian ykkösen, Marius Copilin (ATP 215). Miehet ovat kohdanneet vuonna 2010 Cremonan ATP Challenger-turnauksessa. Copil otti voiton luvuin 6-1, 7-5.
Lauantaiseen nelinpeliin Romania nimesi Horia Tecaun ja Florin Mergean, juniorivuosinaan kahdesti poikien nelinpelin Wimbledonissa voittaneen kaksikon, joka ei kuitenkaan oli liki neljään vuoteen pelannut parina. Tecau on ATP:n nelinpeli rankingissa sijalla 6, Mergea sijalla 103.
Suomen nelinpelipariksi Kim Tiilikainen nimesi Jarkon ja Timo Niemisen.

Sunnuntaina kohtaavat ensin joukkueiden ykköset Copil ja Jarkko Nieminen, sitten kakkoset, Crivoi ja Harri Heliövaara.

Ottelu pelataan Sala Sporturilor ”Horia Demian” -areenalla, jonne on rakennettu tätä ottelua varten kova kenttä.
-Se sopii meille oikein hyvin, totesi Jarkko Nieminen ja muu Suomen joukkue Micke Kontista myöten nyökytteli tyytyväisenä.
Joukkueet ovat harjoitelleet alustalla koko viikon. Niemisen kommentti saikin romanialaismedian kyselemään, miksi Romania on valinnut alustan, johon vastustajat ovat tyytyväisiä. Eikö massakenttä olisi ollut parempi alusta Suomea vastaan.
-Kyllä me osaamme voittaa massallakin, totesi kakkosemme Heliövaara.
Romanian kapteeni Ciprian Porumb totesi, että myös hänen joukkueensa pitää alustasta ja se kai on tärkeintä. Hän toivoi, että Romania ottaisi perjantaina 2-0 johdon, mutta sanoi tyytyvänsä myös 1-1 tilanteeseen.
Cluj on Porumbin kotikaupunki ja ensimmäisen kerran Davis Cup -ottelun pelipaikkana. Kaupunkia villitsee Davis Cup-ottelun lisäksi jalkapallojoukkue CFR Cluj’n selviytyminen Mestareiden liigaan ja tulossa oleva ottelu Manchester Unitedia vastaan 2.10.

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Miesten SM-liigan kausi… →