Jarkko kolmannelle kierrokselle Australian avoimissa

22.1.2015  |  10:07

Jarkko Nieminen (ATP 72) eteni urallaan neljännen kerran Australian avointen kaksinpelin kolmannelle kierrokselle, kun voitti torstaina aamuyöllä Suomen aikaa Saksan Matthias Bachingerin (ATP 142) kolmessa pitkässä erässä luvuin 7-6(4), 7-5, 7-5. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 20 minuuttia.
Jarkko oli voittanut müncheniläisen tätä ennen kerran, vuonna 2013 Rotterdamin ATP-turnauksessa.
Kolmannella kierroksella Jarkko saa vastaansa viimevuotista Australian avoimen turnausvoittoa puolustavan Sveitsin Stan Wawrinkan (ATP 4). Tämä on miesten kolmas kohtaaminen. Wawrinka voitti Jarkon Baselissa vuonna 2009, Jarkko otti sveitsiläisestä revanssin vuonna 2011 Stockholm Openissa.
Jarkon toistaiseksi paras suoritus Melbournessa on puolivälierä vuonna 2008. Kolmannella kierroksella hän on ollut kolmesti, vuosina 2003, 2005 ja 2006.

Jarkon urakka Australian avoimissa jatkui myöhemmin torstaina nelinpelin ensimmäisen kierroksen ottelulla. Siinä hän ja Kroatian 211-senttinen Ivo Karlovic kokivat niukan tappion Espanjan Pablo Andujarille(ATP4p 234) ja Saksan Dustin Brownille (ATP4p 83).

Australian avoimet 2015
19.1.-1.2.2015 Melbourne, Australia

Miesten kaksinpeli
2.kierrosta: Jarkko Nieminen – Matthias Bachinger Saksa 76(4) 75 75
Miesten nelinpeli
1.kierrosta: Pablo Andujar Espanja/Dustin Brown Saksa – Ivo Karlovic Kroatia/Nieminen 64 36 76(4)