J.Nieminen/Lindstedt puolivälieriin US Openissa

2.9.2008  |  11:40

Ykkössijoitettu pari kukistui kolmessa erässä

Sijoittamattomat Jarkko Nieminen ja Robert Lindstedt voittivat maanantaina US Openin miesten nelinpelin kolmannella kierroksella ykkössijoitetut Kanadan Daniel Nestorin ja Serbian Nenad Zimonjicin luvuin 6-4, 6-7(11), 6-2. Pohjoismainen pari otti melkoisen päänahan, sillä Nestor ja Zimonjic ovat tänä vuonna voittaneet nelinpelin Hampurin ATP Masters-sarjan kisassa, Queen’s Clubilla, Wimbledonissa ja Torontossa Kanadan avoimissa ja olleet loppuottelussa Indian Wellsissa, Italian avoimissa Roomassa ja Ranskan avoimissa.
US Openin puolivälierissä tiistaina Nieminen ja Lindstedt kohtaavat seitsemänneksi sijoitetut Tsekin Lukas Dlouhyn ja Intian Leander Paesin. Ennen tätä Niemisen paras saavutus US Openin nelinpelissä on kolmas kierros vuonna 2006, jolloin hänen parinaan oli USA:n Graydon Oliver. Pari hävisi silloin Leander Paesille ja Tsekin Martin Dammille. Vuonna 2005 Niemisen parina US Openissa oli Hollannin Rogier Wassen; tappio tuli ensimmäisellä kierroksella aussiparille Wayne Arthurs/Paul Hanley. Viime vuonna Jarkko ja Robert Lindstedt hävisivät toisella kierroksella Ruotsin Jonas Björkmanille ja Valko-Venäjän Max Mirnyille.
US Openin puolivälierät ovat Niemisen paras nelinpelisaavutus Grand Slam-kisoissa yleensäkin. Hän on edennyt toiselle kierrokselle Australian avoimissa vuosina 2005, 2006 ja 2008, Ranskan avoimissa vuosina 2003 ja 2008 ja Wimbledonissa vuonna 2007.

Jaa:

Seuraava uutinen: H.Kontinen jatkaa US… →