J.Nieminen toiselle kierrokselle Pariisissa

30.10.2007  |  14:00

Monaco kukistui tunnissa ja yhdeksässä minuutissa

Jarkko Nieminen (ATP 26) aloitti kauden viimeisen turnauksensa Pariisissa tiistaina. ATP Masters-sarjan 2,02 milj.euron turnauksen kaksinpelin ensimmäisellä kierroksella hän kohtasi Argentiinan Juan Monacon (ATP 20).
Erien alussa tehdyt syötönmurrot toivat otteluvoiton Niemiselle. Ensimmäisessä erässä hän teki murrot Monacon toisessa ja kolmannessa syöttövuorossa mennen näin 4-1 johtoon. Monaco nousi ahdingosta, mutta ei päässyt 3-4 ja 4-5 tilanteita lähemmäksi Niemistä, joka vei erän 6-4.
Toisessa erässä Nieminen mursi heti ensimmäisessä pelissä Monacon syötön ja eteni sen turvin erävoittoon. Ottelu ratkesi toisessa ottelupallossa.
Niemisen ykkössyöttöprosentti oli jälleen korkea, 80%. Hän syötti ottelussa kaksi läpisyöttöä ja yhden kaksoisvirheen. Hänelle tuomittiin toisessa erässä yksi jalkavirhe.
Tämä oli Niemisen toinen voitto Monacosta. Ensimmäinen tuli viime vuonna Tokion ATP-turnauksessa luvuin 6-2, 6-3.
Nieminen saa toisella kierroksella vastaansa 15.sijoitetun britti Andy Murrayn. Miehet kohtasivat viime vuonna Toronton ATP Masters-sarjan turnauksessa. Murray voitti tuolloin luvuin 6-4, 6-7(09), 6-3.
Nelinpelissä Niemisen parina Pariisissa on Paul-Henri Mathieu. He kohtaavat ensimmäisellä kierroksella ranskalaisparin Marc Gicquel/Gilles Simon.(RN)

Seuraava uutinen: T.Niemiselle karsintatappio Aachenissa… →