J.Nieminen nelinpelin voittoon Mumbaissa

1.10.2007  |  10:55

Tällä viikolla Tokiossa

Jarkko Nieminen ja Ruotsin Robert Lindstedt olivat pelanneet 20 turnausta parina ilman ATP-turnausvoittoa, mutta sunnuntaina se tuli 416.000$ ATP-turnauksessa Mumbaissa, Intiassa. Kaksikko kukisti Intian Rohan Bopannan ja Pakistanin Aisam-Ul Haq Qureshin loppuottelussa kahdessa tie-breakiin päättyneessä erässä luvuin 7-6(3), 7-6(5). Ennen tie-breakeja erissä ei ollut syötönmurtoja. Ottelu kesti tunnin ja 39 minuuttia.
Sen paremmin Nieminen kuin Lindstedt eivät olleet tätä ennen voittaneet ATP:n nelinpeliturnausta kenenkään mukaankaan parina. Niinpä Nieminen totesi ATP:n lehdistötilaisuudessa:
-Tämä on minulla suuri juttu. Olemme pelanneet joitain todella hyviä otteluita yhdessä viimeisen parin vuoden aikana, mutta turnausvoitto on jäänyt puuttumaan. Olemme tienneet, että pystymme siihen, joten nyt tuntuu hyvältä. Erityisen kivaa on voittaa se yhdessä hyvän ystävän kanssa.
Robert Lindstedt puolestaan totesi:
-On aina mukava pelata, kun on paljon yleisöä. Mutta ihan helppoa ei ollut pelata, kun yleisö kannatti niin vahvasti vastustajiamme.
Mumbain nelinpeliturnaus meni Niemisen ja Lindstedtin osalta hieman merkillisesti. Ensimmäisen kierroksen ottelua heidän ei tarvinnut pelata lainkaan, sillä saksalaispari Nicolas Kiefer/Rainer Schüttler luovuttivat. Puolivälierissä ottelu brittiparia James Auckland/Ross Hutchins jäi kesken, kun toinen pelaajista oli niin huonovointinen, ettei voinut jatkaa. Sitä ennen oli pelattu tiukasti: Lindstedt/Nieminen voitti ensimmäisen erän 7-5, britit toisen tie-breakilla 7-6(7).
Välieräottelun Nieminen ja Lindstedt sentään saivat pelata alusta loppuun ja kukistivat siinä serbit Boris pashanskin ja Viktor Troickin 6-1, 7-5.
Mumbain kaksinpelissä Nieminen hävisi puolivälierissä Ranskan Fabrice Santorolle 3-6, 4-6.

Tällä viikolla Tokiossa, sitten Tukholmassa

Jarkko Nieminen pelaa tällä viikolla Tokiossa 832.000$ ATP-turnauksessa. Kaksinpelissä hän on viidenneksi sijoitettu ja suoraan toisella kierroksella, jolla saa vastaansa voittajan ottelussa Jean-Claude Scherrer Sveitsi (karsija) – Boris Pashanski Serbia. Nelinpeliä Nieminen ja Lindstedt pelaavat seuraavan kerran vasta viikon kuluttua Tukholmassa.(RN)

Jaa:

Seuraava uutinen: Suomi viidestoista Junior… →