J.Nieminen jatkoon Barcelonassa

26.4.2007  |  09:00

Nelinpelissä tappio

Kuudenneksi sijoitettuna Jarkko Nieminen (ATP 20) oli Barcelonan ATP-turnauksen suoraan toisella kierroksella, jolla hän voitti keskiviikkona vaikean alun jälkeen Italian Andreas Seppin 6-4, 7-5. Kolmannella kierroksella torstaina Nieminen kohtaa barcelonalaisen Oscar Hernandezin (ATP 99).
Nieminen sai avausotteluunsa mahdollisimman huonon alun hävittyään kaksi ensimmäistä syöttöään. Seppi meni muutamassa minuutissa 3-0 johtoon. Nieminen aloitti nousunsa ollessaan erää 1-4 tappiolla. Hän vei seuraavat viisi peliä voittaen erän 6-4.
Toisessa erässä edettiin 5-5-tilanteeseen. Niemisellä oli Seppin kolmessa viimeisessä syöttövuorossa murtomahdollisuudet; ensin 4-3 -tilanteessa, sitten ottelupallo 5-4:ssa, kunnes murto onnistui 6-5:ssa.
-Seppi oli juuri niin kova kuin etukäteen arvelinkin. Hän pelasi viikkoa aiemmin Monte Carlossa tasaisen väännön Roger Federerin kanssa, joka voitti niukasti 7-6, 7-6. Satuin näkemään tuon ottelun ja siitä oli hyötyä omassa kohtaamisessani, kertoi Nieminen.
-Aloitin pelin kaikesta huolimatta hieman väärällä taktiikalla, ja samaan aikaan italialainen onnistui lähes kaikessa, mitä hän yritti. Hyvin sujuneet harjoitukset ovat kuitenkin pönkittäneet itseluottamustani sen verran, että en häkeltynyt murheellisesta alusta. Keskityin kahden menetetyn syöttövuoron jälkeen vain pelaamaan pallon kerrallaan mahdollisimman monipuolisesti ja se tuotti toivotun tuloksen.
-Seuraavaan otteluun pyrin lähtemään samoilla eväillä. Hernandez lyö kyllä palloa kovaa ja hallitsee massa-alustan erinomaisesti, mutta uskon kuitenkin myös häntä vastaan vaihtelevaan pelitempoon, ennakoi Nieminen seuraavaa koitostaan.
-Hernandez on maailman huippupelaajista ehkä kaikista selkeimmin yhden alustan mies, mutta kun viihdyn itsekin hyvin massalla, ei olosuhteiden pitäisi kääntyä vastustajan eduksi, pohti Nieminen.
Vuosi sitten Nieminen ylsi Barcelonan turnauksessa kahdeksan parhaan joukkoon ja sai 75 ATP-pistettä. Nyt hän on yhden voiton päässä samasta.
Nelinpelissä Nieminen ja Ruotsin Robert Lindstedt hävisivät avausottelussaan venäläisparille Marat Safin/Dmitri Tursunov 0-6, 6-7(6).

Jaa:

Seuraava uutinen: Laaksonen ja Sillanpää… →