J.Nieminen Baselin finaalissa

29.10.2007  |  10:40

Tällä viikolla Pariisissa

Jarkko Nieminen eteni aina loppuotteluun asti Baselin 850.250 euron ATP-turnauksen kaksinpelissä. Välierissä hän voitti Kyproksen Marcos Baghadatisin edeten seitsemänteen ATP-turnauksen loppuotteluunsa. Loppuottelussa Nieminen kohtasi kisan ykköseksi sijoitetun, ATP-rankingykkösen, Sveitsin Roger Federer, joka pelasi turnausta kotikulmillaan.
Federer otti voiton 62 minuutissa luvuin 6-3, 6-4. Tämä oli Federerin kahdeksas voitto Niemisestä.
Niemiselle ottelun alku oli nihkeä; Federer mursi heti Niemisen syötön ja vei omat syöttönsä vakuuttavasti. Toisessa erässä peli tasaantui. Federerille tuli virheitä, etenkin rystypuolelta, Niemiselle virheitä toivat lähinnä hänen kämmenlyöntinsä. Niemisellä oli yksi murtomahdollisuuskin erän alussa. Federer sai murron aikaiseksi erän 4-4, tasan 30 –tilanteessa, kun Nieminen teki kaksoisvirheen ja löi seuraavassa pisteessä pallon ulos.
-Ensimmäisessä erässä oli ehkä liikaa yrittämistä, harmitteli Nieminen ottelu jälkeen. – Toisessa erässä pelasin paremmin, mutta se ei riittänyt.
Viikko Baselissa oli kuitenkin hieno Niemiselle. Finaalipaikan tuomilla pisteillä hän nosti ATP-rankinginsa sijalle 26.
Tällä viikolla Nieminen pelaa kauden viimeisen turnauksensa Pariisissa. 2.082.500 euron ATP Masters-sarjan turnauksen ensimmäisellä kierroksella hän kohtaa Argentiina Juan Monacon. Tämän ottelun voittaja saa toisella kierroksella vastaansa 15.sijoitetun britti Andy Murrayn.
Nelinpelissä Niemisen parina Pariisissa on Paul-Henri Mathieu. He kohtaavat ensimmäisellä kierroksella ranskalaisparin Marc Gicquel/Gilles Simon.
Niemisellä ei ole maanantaina otteluita Pariisissa.(RN)

Seuraava uutinen: Essi Laine ja… →