J.Nieminen aloittaa DC:n Tanska-ottelun

5.3.2009  |  16:30

Kakkosena pelaa T.Nieminen, nelinpelissä J.Nieminen ja H.Kontinen

Davis Cup-joukkueemme ykkönen, Jarkko Nieminen (ATP 58), aloittaa perjantaina Tanska-Suomi –ottelun klo 16 Suomen aikaan. Jarkko kohtaa Tanskan kakkospelaajan, Martin Pedersenin (ATP 558). Miehet kohtaavat nyt ensimmäisen kerran.
Tämän jälkeen Tanskan ykkönen, Frederik Nielsen (ATP 290) saa vastaansa kakkosemme, Timo Niemisen (ATP 514). Ottelujärjestys arvottiin torstai-iltapäivällä Tanskan seitsemänneksi suurimman kaupungin, Koldingin, kaupungintalolla.
-On aina mukava aloittaa, sanoi suurimman mediahuomion kerännyt Jarkko Nieminen heti arvonnan jälkeen. –Tavoittelen tietysti tulosta, josta Timon on helppo jatkaa.
Timo Nieminen ja Frederik Nielsen ovat kohdanneet neljä kertaa tätä ennen ja keskinäiset voitot ovat 2-2.
-Pelaamme aika samanlaista tennistä, tunnemme toisemme pelityylin hyvin, kertoi Timo Nieminen. – Aiemmista otteluista on tosin aika kauan, viimeisin ottelumme on IPP Openista vuodelta 2006, jolloin voitin Frederikin.
Lauantaina pelataan nelinpeli klo 15 Suomen aikaa. Kapteeni Kim Tiilikainen nimesi siihen Jarkko Niemisen ja Henri Kontisen. Tanskalta pelaavat Nielsen ja Rasmus Norby. Tanskalaispari on pelannut viisi kertaa yhdessä Davis Cupissa ja voittaneet niistä neljä. J.Niemiselle ja Kontiselle tää on kolmas DC-ottelu parina.
-Emme ole laatineet mitään erityistä taktiikka etukäteen, mutta tietysti sovimme, kuka ottaa palautukset missäkin ruudussa ja niin edelleen, totesi pitkällisen rannevamman takia lähes viisi kuukautta kilpakentiltä sivussa ollut Kontinen. –Muutaman ensimmäisen pelin aikana katsomme, miten vastustajat pelaavat ja rakennamme siitä taktiikan.
Sunnuntaina klo 14 alkaen kohtaavat maitten ykköset, J.Nieminen ja Nielsen, ja maaottelun päättää kakkosten, Pedersenin ja T.Niemisen, ottelu. Suomen joukkueen neljäs pelaaja on Harri Heliövaara.

Sopiva alusta

Koldingin Bramdrupdamin hallin käsipalloareenalle Kööpenhaminasta siirretty Supreme-matto on tätä DC-ottelua varten uudelleen pinnoitettu. Se ei ole liian nopea, ja se sopii hyvin suomalaisille. Ennakkoon pelättiin, että pelialustana olisi käytetty Koldingin ATP-Challenger-turnauksen nopeaa mattoalustaa.
–Kun tehdään tilapäinen alusta, ei koskaan voida alla täysin varmoja, millainen siitä tulee. Tämä sopii hyvin tanskalaisille, mutta huomaan, että varsin hyvin myös Jarkolle, huokaili Tanskan joukkuetta ensimmäisen kerran kipparoiva ex-ammattilainen Kenneth Carlsen
-Suomi on Jarkon vuoksi ehdoton suosikki, siirsi Carlsen paineita vierasjoukkueelle. –Kakkoset ovat kuitenkin samantasoisia ja nelinpelistähän ei tiedä koskaan, miten siinä voi käydä.
Suomi ja Tanska kohtaavat nyt jo kahdeksannen kerran Davis Cupissa. Tanska johtaa keskinäisiä otteluita 6-1.
-Tavoitteemme on kaunistaa tuota tilastoa, totesi kippari Tiilikainen.
Tanska-Suomi –ottelu on Davis Cupin Eurooppa/Afrikan II ryhmän ensimmäistä kierrosta. Ottelun voittaja kohtaa heinäkuussa toisella kierroksella voittajan ottelusta Monaco-Montenegro. Näiden otteluiden hävinneet joukkueet lähtevät pelaamaan kaaviota taaksepäin: näiden heinäkuisen ottelun panoksena on säilyminen II ryhmässä.

Tanska-Suomi
6.-.8.3. Kolding, Tanska

Pe klo 16 (Suomen aikaa)
Martin Pedersen – Jarkko Nieminen
Frederik Nielsen – Timo Nieminen
La klo 15
Nielsen/Rasmus Norby – Henri Kontinen/J.Nieminen
Su klo 14
Frederik Nielsen – Jarkko Nieminen
Martin Pedersen – Timo Nieminen

Jaa:

Seuraava uutinen: Paukulle nelinpelitappio välierissä… →