IPP Openin luokkavoitot ulkomaille

30.11.2009  |  07:00

Turnaus pelataan ensi vuonna 10.kerran

Puolan kakkospelaaja, Michal Przysiezny, nousi karsinnoista IPP Openin turnausvoittoon Talissa, Helsingissä.
Przysieszyllä on ollut vahva syksy, hän voitti kolme ITF Futures-turnausta peräkkäisinä viikkoina lokakuussa, ensin Leimenissa Saksassa ja sitten kaksi kisaa Minskissä Valko-Venäjällä, eteni karsintojen kautta Aachen ATP Challenger-turnauksen puolivälieriin ja toiselle kierrokselle Bratislavassa päästyään pääsarjaan lucky loserina Juho Paukulle kokemansa tappion jälkeen. Helsingissä Przysiezny joutui pelaamaan seitsemän ottelua. Wroclawilainen Przysiezny nosti rankinginsa sata sijaa ja on nyt tuoreella listalla sijalla 186. Näin hän saavutti uransa toistaiseksi parhaan rankingsijoituksen, edellinen paras on 190.
IPP Openin loppuottelussa hän voitti Sveitsin Stephane Bohlin 6-4, 4-6, 6-1. Erän menetys oli puolalaisen ensimmäinen ja ainoa tässä turnauksessa.
Przysieznysta Suomen DC-joukkue saa maaliskuussa pelattavassa Puola-Suomi –ottelussa kovan vastuksen.

Bopanna/Qureshi nelinpelin voittoon

Nelinpelin loppuottelussa sijoittamattomat suomalaiset Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen tavoittelivat ensimmäistä turnausvoittoa parina. Pari viikkoa aiemmin kaksikko oli Jerseyn ATP Challenger-turnauksen finaalissa, muttei yltänyt voittoon asti. Kolmanneksi sijoitettu pari Rohan Bopanna Intia/Aisam-Ul-Haq Qureshi Pakistan vei Talissa ensimmäisen erän vakuuttavasti 6-2. Toisessa erässä edettiin tie-breakiin, jonka Bopanna/Qureshi vei 9-7.
IPP Open keräsi viikon aikana yli 6000 katsojaa, kiitos hyvän suomalaismenestyksen. Ensi vuonna IPP Open pelataan jo kymmenennen kerran.

Seuraava uutinen: H.Kontinen ATP-rankingissa sijalle… →