IPP Openin karsinnat pelattu

16.11.2008  |  16:45

Pääsarjat käynnistyvät maanantaina

IPP Openissa, 125.000$+H ATP Challenger-turnauksessa, pelattiin viikonvaihteessa kaksinpelin karsinnat Talissa, Helsingissä.
Karsintojen 32 pelaajan kaaviossa oli mukana 12 suomalaista, joista puolet arpa heitti vastakkain. Ensimmäisellä kierroksella Lauri Kiiski voitti Tommy Laineen 1-6, 6-4, 6-4, Juho Paukku Henri Laaksosen 6-4, 6-3 ja Tuomo Ojala Ville Tuovisen 6-1, 7-5. Vain tämä voittajakolmikko eteni suomalaisista toiselle kierrokselle.
Kiiski hävisi toisella kierroksella karsintojen viidenneksi sijoitetulle Tsekin Jan Minarille 2-6, 1-6 ja Ojala Ruotsin Johan Brunströmille. Paukku vei luvuin 6-4, 6-3 voiton puolalaisesta 202-senttisestä Jerzy Janowiczistä ja pääsi näin tavoittelemaan pääsarjapaikka sunnuntaina ottelussa Latvian Andis Juskaa (ATP 307) vastaan. Ottelu oli tasainen, mutta erien lopuissa Paukku (ATP 991) sortui helppoihin virheisiin ja Juska pääsi murtamaan Paukun syötöt. Hän vei ottelun 7-5, 6-4.
-Rystyltä tuli tänään enemmän virheitä. Muutaman geimin jälkeen kämmen lähti kulkemaan. Lauantaina oli päinvastoin, eritteli Paukku ottelua. – Juska voitti ottelun tasaisuudellaan. Olisin itse voinut pelata tärkeät pisteet paremmin. Lauantain peliesitysten jälkeen uskoin voittavani tämän ottelun.
Paukulle IPP Open on kauden viimeinen turnaus, mutta se ei hänen osaltaan päättynyt vielä karsintatappioon.
-Lucky loser-listalle laitan nimeni ja pelaan nelinpelissä Jarkko Niemisen parina, sanoi Paukku.
Nieminen/Paukku –pari kohtaa nelinpelin ensimmäisellä kierroksella kisan kakkoseksi sijoitetun parin Eric Butorac USA/Lovro Zovko Kroatia.
IPP Openin nelinpelissä on mukana parikymmentä sellaista pelaajaa, jotka eivät ole kaksinpelissä. Villillä kortilla J.Niemisen ja Paukun tavoin mukaan pääsivät myös Henri Laaksonen ja Timo Nieminen, jotka kohtaavat nelosiksi sijoitetut USA:n James Cerretanin ja Etelä-Afrikan Chris Haggardin.
Kaksinpelin pääsarjaan selvittivät karsinnoista tiensä sunnuntaina Slovakian Dominik Hrbaty, Itävallan Philipp Oswald, Paukun voittanut Andis Juska ja Ruotsin Johan Brunström. Pääsarjassa on yksi suomalainen, Jarkko Nieminen, joka on kisan kakkoseksi sijoitettu. Hän pelaa ensimmäisen kierroksen ottelunsa Saksan Dominik Meffertiä vastaan keskiviikkona.
Turnauksen kaaviot tuloksineen ja maanantain ottelujärjestys ovat turnauksen verkkosivuilla.

Seuraava uutinen: JGP-kilpailusarja huipentui Katinkullassa… →