IPP Open käynnistyi karsinnalla

10.11.2014  |  09:09

 

Neljästoista IPP Open, miesten 50.000$ ATP Challenger -turnaus, käynnistyi viikonloppuna kaksinpelin karsinnoilla Talissa, Helsingissä.
Pääsarjaan nousivat Ruotsin Elias Ymer ja Patrik Rosenholm, Venäjän Philipp Davydenko sekä Moldovan Maxim Dubarenco.
Pääsarjasarjapaikkaa tavoitteli kymmenen suomalaista, joista kolme Patrick Kaukovalta, Otto Holtari ja Henrik Sillanpää etenivät toiselle kierrokselle voitolla toisesta suomalaisesta. Emil Ruusuvuori ja Max Wennäkoski aloittivat hieman vajaaksi jääneen 32 kaavion toiselta kierrokselta.
Toista kierrosta pidemmälle tämä viisikko ei päässyt, Wennäkoski tosin pelasi kolme erää Ymerin kanssa ja Kaukovalta piti ottelun Davydenkon kanssa tasaisena.

Villit kortit M.Kontiselle, Paukulle, Laaksoselle ja Zoppille

Kaksinpelin ykkösenä on viimevuotista voittoaan puolustava Jarkko Nieminen (ATP 65), joka kohtaa avausottelussaan villin kortin saaneen Jürgen Zoppin.
Jarkon lisäksi kaaviossa on kaksi muuta maajoukkuemiestämme, kumpikin villillä kortilla. Micke Kontinen (ATP 420) kohtaa Italian Matteo Violan (ATP 189) ja Juho Paukku (ATP 1075) ruotsalaiskarsija Patrik Rosenholmin (ATP 372).  Kontinen ja Viola kohtaavat nyt ensimmäisen kerran, Paukun ja Rosenholmin keskinäisten otteluiden voitot ovat tasan 1-1.
Järjestäjät antoivat neljännen villin kortin ex-hyvinkääläiselle, Sveitsiä edustavalle Henri Laaksoselle (ATP 287), joka kohtaa kolmossijoitetun Saksan Tobias Kamken (ATP 97).

Nelinpelissä lukuisia suomalaisia

Henri Kontinen ja Jarkko Nieminen puolustavat viimevuotista IPP Openin nelinpelin turnausvoittoaan.  Ykkössijoitettu pari saa vastaansa avausottelussaan Noah Johansénin ja Juho Paukun.
Heti maanantaina nähdään, miten Tampereella viikko sitten juniorien ITF-turnauksen poikien nelinpelin voittaneet Aaro Pöllänen ja Emil Ruusuvuori pärjäävät kolmossijoitettuja Saksan Martin Emmrichiä ja Ruotsin Andreas Siljeströmiä vastaan. Ohjelmassa on myös Henri Laaksosen ja Micke Kontisen ottelu, jossa vastassa ovat Moldovan Maxim Dubarenco ja Venäjän Aslan Karatsev.
Jesper Saarni ja Ruotsin Lucas Renard saivat villin kortin, samoin Alex Hedman ja Panu Virtanen, joilla ei ole ottelua vielä maanantaina.

Jarkko Nieminen

Jaa:

Seuraava uutinen: Eklund, Suomalainen ja… →