ILMO-palvelu laajenee urheilun epäeettisen toiminnan raportointiin

6.6.2019  |  09:17  |  Seurat

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on laajentanut ILMO-palvelua koskemaan eettisten rikkomusten raportointia urheilussa esimerkiksi häirintää. Jokaisella on oikeus ilmoittaa epäilyttävästä toiminnasta. Ilmoittaja auttaa suojelemaan urheilijoita ja urheilua sekä turvaamaan tasavertaiset ja turvalliset lähtökohdat kaikille urheilijoille.

Vuoden 2018 alussa avatussa digitaalisessa palvelussa on tähän asti voinut ilmoittaa mahdollista doping-, kilpailumanipulaatio- tai katsomoturvallisuusrikkomusta. Hyvän palautteen ja kokemuksen myötä palvelua laajennetaan nyt muihin eettisiin asioihin.

– Urheilu on ryhtynyt toimenpiteisiin torjuakseen häirintää urheilussa. Väestöliiton Et ole yksin -palvelu on hyvä avaus, jossa häirintää kokeneet voivat saada apua. ILMOn laajentuminen auttaa meitä entistä enemmän puuttumaan ja torjumaan tätä ilmiötä. Lisäksi yhteistyössä suunniteltavat koulutukset ja materiaalit luovat vahvan perustan ennaltaehkäisevälle toiminnalle, SUEKin pääsihteeri Teemu Japisson sanoo.

ILMO-palvelun kautta voi antaa tietoa mahdollisista urheilurikkomuksista tai ilmoittaa urheilijan tai muun toimijan epäilyttävästä toiminnasta nimettömästi tai omalla nimellään. Ilmoituksen sisältö käsitellään luottamuksellisesti ja arvioidaan mahdollisia jatkotoimenpiteitä varten. Jos ilmoituksen tekijä antaa tietonsa nimettömästi, hän voi rekisteröityä suojattuun viestipalveluun, jonka kautta SUEK voi tarvittaessa pyytää häneltä lisätietoja henkilöllisyyden paljastumatta. Palvelu auttaa SUEKia kohdentamaan tutkinnallisia toimenpiteitään entistä tehokkaammin.

ILMO-palvelu: ilmo.suek.fi

Lähde: Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n tiedote

Jaa:

Seuraava uutinen: Naiset vaikuttajina liikunnan… →