IC of Finland perustettu

1.7.2009  |  16:00

Yhdistys hyväksyttiin kansainväliseen järjestöön 28.6.

Suomeen on perustettu IC of Finland, International Tennis Club of Finland, jonka jäsenet ovat edustaneet Suomea tenniksen kansainvälisissä joukkuekilpailuissa.

Perustava kokous oli Helsingissä 10.6. Mukana oli 26 henkilöä. IC of Finlandin puheenjohtajaksi valittiin kunniajäsen Jukka Roiha, varapuheenjohtajaksi ja taloudenhoitajaksi Petra Thorén, sihteeriksi Petra Puheloinen sekä hallituksen jäseniksi Joakim Berner, Heikki Hedman ja Sten Ståhle.

Kattojärjestön (IC-Council) vuosikokous pidettiin Lontoossa 28.6. Kokous hyväksyi uusiksi jäseniksi Suomen, Romanian ja Singaporen. Mukana on nyt 37 jäsenmaata.

IC perustettiin Isossa-Britanniassa vuonna 1924 ja aluksi siihen kuului vain brittipelaajia. Vuonna 1929 mukaan tuli Ranska, USA ja Hollanti vuonna 1931. Muut Pohjoismaat ovat olleet IC:n jäseniä paljon Suomea aiemmin, Ruotsi vuodesta 1937, Tanska 1949 ja Norja 1996.

Kansallisessa IC-yhdistyksessä on kahdenlaisia jäseniä: aktiivijäsenet ovat edustaneet maataan Davis Cupissa tai Fed Cup tai muuten pelanneet maajoukkuetasolla, kunniajäsenet ovat henkilöitä, jotka ovat muulla merkittävällä tavalla olleet mukana edistämässä kansainvälistä tennistä.

IC of Finland kohtaa tenniksen merkeissä Ruotsin ja Tanskan yhdistykset vielä tämän vuoden puolella ja on mukana marraskuussa Tennisgaalassa Helsingissä.

Jaa:

Seuraava uutinen: Leivo-Hyöty, Saarteinen-Estlander naisten… →