Hyvä ilmapiiri ja kilpailullisuus OVS:n DNA:ssa ja menestyksen taustalla – ”Tämä joukkue on ainutlaatuinen”

24.1.2023  |  18:26  |  Seurat

Oulun Verkkopalloseurassa kilpailullisuus on ollut jo pitkään, ellei koko seuran olemassaolon ajan, tärkeä ja painotettava asia.

Viimeisin onnistuminen seuralta nähtiin viikonloppuna, kun miesten edustusjoukkue eteni ensimmäistä kertaa TEHO Sport Tennisliigan pudotuspeleihin. OVS kohtaa liigan puolivälierässä vieraskentällä Tampereen Tennisseuran 3.2.

TEHO SPORT TENNISLIIGA

Tässä artikkelissa katsotaan miesten edustusjoukkueen tarinan taakse ja kauden onnistumisen edellytyksiin.

Kilpailullisuus OVS:n veressä – ”Siinä surut unohtuvat ja ilot tuplaantuvat”

Pohjois-Suomen ylpeyden taival kohti kirkkaimpia valoja on ollut käynnissä jo pidempään. Pelaajarunko muodostuu omista pelaajista, jotka ovat askel kerrallaan nostaneet joukkuetta ylöspäin kohti Tennisliigaa.

Ennen kuin sukellamme tämän kauden menestyksen mahdollistaneisiin tekijöihin, on syytä ymmärtää taustat hieman syvällisemmin.

Vuonna 2019 OVS täytti jo 100 vuotta. Historiaan mahtuu paljon menestystä ja tennistä seuraaville on vuosien aikana tullutkin tutuksi OVS-seuralyhenne niin juniori- kuin senioripelaajien nimen perässä.

”OVS:ssä on niin kauan kuin muistan aina painotettu kilpailemista ja kilpatennis on ollut toiminnan keskiössä. Pelaajia on heti mailan käteen ottamisen jälkeen rohkaistu osallistumaan kisoihin – ensin seuran sisäisiin ja siitä sitten eteenpäin. Seuran treeneissä myös erilainen pisteistä pelaaminen on isossa osassa. Tennis on peli”, taustoitti OVS:n valmentaja Jussi Pesonen.

OVS:n perusti vuonna 1919 viisitoista innokasta oululaista tenniksen harrastajaa. Yhdistysrekisteriin lähetetyn ilmoituksen mukaisesti seura perustettiin kehittämään ja ylläpitämään verkkopallourheilua Oulussa. Oulun Verkkopalloseura oli tuolloin Suomen Verkkopalloliiton kuudes jäsenseura ja ensimmäinen pohjoissuomalainen tennisseura. Tutustu OVS:n historiaan täältä.

Pesonen kertoo seurassa koettavan kilpailemisen ilmapiirin tärkeänä ja arvostettuna asiana.

”Pelaajan tulee tuntea, että nyt ollaan mukana jossain tosi siistissä hommassa. Siksi on tärkeää saada näihin seuran sisäisiin kisoihin paljon porukkaa. Silloin myös pelaajilla on kavereita, joiden kanssa voi peuhata ja seikkailla matsien välillä. Siinä surut unohtuvat ja ilot tuplaantuvat.”

Selvästi Oulussa tehdään asioita oikein. Yksi tärkeä asia on ilmapiiriin panostaminen.

”Meillä on eläväinen seura, jossa lapset saavat olla lapsia. Sellaisessa ympäristössä sekä pelaajien että valmentajien on kiva tehdä erilaisia juttuja.”

Pesonen kertoo myös seuran opettelevan ja tavoittelevan kehittymistä jatkuvasti.

”Mekin olemme joka päivä uudelleen kohdakkain saman haasteen kanssa – että saamme pidettyä toiminnan kehittävänä, rohkaisevana ja mukavana.”

Omilla pojilla Suomen kärkeen – ”Joukkueen kemia on loistava; olemme joukkue, emme yksilöitä”

Oululaisten kauden 2022-2023 Tennisliiga-joukkueessa OVS-kirjainlyhennettä ovat ylpeydellä kantaneet Valtteri Laitinen, Niila-Tapio Magga, Lenni Loukkola, Aaron Matikkala, Andreas Sillaste, Jerry Mäkelä, Otto Koivisto, Paris Gemouchidis ja Antonis Kappatos.

”Joukkueen kemia on loistava; olemme joukkue, emme yksilöitä”, painottaa kapteeni Kappatos.

Tuon kemian ja taitavien pelaajien ansiosta on OVS nyt pudotuspeleissä. Tällä kaudella pelivastuuta ovat kantaneet Oulun omat pojat Laitinen, Magga, Matikkala, Loukkola ja Sillaste. Tennistä seuraaville ovat kaikki pelaajat tuttuja jo vahvoista junioriuristaan.

Kansallisen tenniksen korkeimmalle tasolle ”OVS:n pojat” nousivat kaudeksi 2021-2022. Ja kyllä, vastuuta kantoivat samat pelaajat.

9.5.2021 I-divisioonan loppuottelu: OVS – JTS 3-1
Valtteri Laitinen – Patrick Ahonen 6-3, 6-0
Niila-Tapio Magga – Lauri Leskinen 6-3, 4-6, 10-7
Lenni Loukkola – Roope Heino 6-2, 6-4
Laitinen/Aaron Matikkala – Ahonen/Leskinen 1-6, 3-6

OVS:n nousujoukkue 2021: laidoilla kapteenit Jussi Pesonen ja Anttu Puotiniemi sekä keskellä pelaajat vasemmalta lukien Aaron Matikkala, Lenni Loukkola, Valtteri Laitinen ja Niila-Tapio Magga.

TEHO Sport Tennisliigan kaudella 2022-2023 on nuoren joukkueen jokainen pelaaja tuonut oman panoksensa pisteiden saalistamisessa: kaksinpelissä Matikkalan voittosaldo on komea 6-1 ja Loukkola säesti hienosti 5-4 lukemalla sekä nelinpelissä kombo Laitinen/Magga ansaitsi useita voittoja.

Mistä vahva pelivire kumpuaa?

”Asetimme ennen kauden alkua kaksi tavoitetta: 1) emme halua ajautua putoamistaisteluun ja 2) haluamme yltää pudotuspeleihin. Näitä olemme miettineet ja nyt myös ne saavuttaneet”, avasi Kappatos.

Kemia. Tuohon sanaan kiteytyy paljon ja sen myös kapteeni tiedostaa.

”Olemme tiimi kentällä ja sen ulkopuolella. Vietämme paljon aikaa yhdessä luoden yhteisiä muistoja, aivan kuten parhaat ystävät. Hyvä tiimi rakentuu hyvän ilmapiirin ja keskustelun kautta.”

Hyvä ilmapiiri; asia joka on OVS:n DNA:ssa.

”Joukkue on suurempi kuin yksilöt; kunnioitamme toisiamme ja teemme kaikkemme yhteisen tavoitteen eteen.” 

Kappatos nostaa esille myös OVS:n joukkueen ainutlaatuisen ja seurayhteisön merkityksen.

”Tämä joukkue on ainutlaatuinen. Nämä pojat ovat aloittaneet lajin yhdessä, ottaneet ensimmäistä kertaa mailan käteensä yhdessä. Se on täysin ainutlaatuista saada kapteenina luotsattavakseen.”

”Tämän menestyksen takana on seurassa useita henkilöitä jo usean vuoden ajalta; pitkäkestoinen työ on avain tämän kauden onnistumisiin”, jatkaa Kappatos.

Jaa:

Seuraava uutinen: Suositut maaottelun etkot… →