Hyrkkönen ja Pasanen Junior Finnish Tourin kokonaiskilpailun voittoihin

14.10.2013  |  12:17

Smash-Kotka järjesti viikonvaihteessa alle 18-vuotiaiden Finnish Junior Tourin viidennen
osakilpailun Kotkassa. Turnaus oli vuoden viimeinen osakilpailu, joten panoksena oli
kokonaiskilpailun voitto sekä tyttöjen että poikien luokissa.

Tyttöjen kaksinpelissä oli vain viisi osallistujaa. Välierissä ykkössijoitettu TaTS:n Milka-Emilia Pasanen voitti Smash-Kotkan Venla Ahdin 6-2, 7-5 ja HVS:n Nanette Nylund kakkoseksi sijoitetun seurakaverinsa Laura Pennasen 6-4, 6-3.
Nylundin ja Pasasen välisestä loppuottelusta tuli tiukka; se päättyi lopulta Nylund voittoon 7-6. 7-5. Milkan asemaa pistetilaston kärjessä tämä kisa ei horjuttanut, päinvastoin. Hän nousi Kotkan finaalipaikallaan 40:een pisteeseen.
Kakkosena on TaTS:n Roosa Timonen 24:llä ja kolmosena HVS:n Laura Pennanen 20:llä pisteellään.
Tyttöjen vähäisestä osallistujakaartista ei saatu nelinpeliluokkaa.

Poikien kaksinpeliin tuli tusinan verran osallistujia. Ykkössijoitettu Smash-Kotkan Ville-Petteri Ahti piti pintansa edeten finaaliin voitoilla KTS:n Tommi Lehtisestä ja TaTS:n Pauli Partisesta. Kakkossijoitettu TaTS:n Pyry Hyrkkönen voitti Smashin Kim Kauppilan, mutta joutui välierissä kolmieräiseen Smash-Kotkan Valtteri Ahdin kanssa. Loppuottelussa V-P Ahti voitti Hyrkkösen 6-4, 6-3.
Finaalipaikka nosti Hyrkkösen poikien pistetilastossa pisteellä ohi Smashin Mika Kososen ja siten kokonaiskilpailun voittoon. Pyryllä on pisteitä 27, Mikalla 26 ja HVS:n Panu Virtasella 16.
Poikien luokassa tästä osakilpailusta tuli varsinainen Kotka – Tampere -maaottelu, kun nelinpelin loppuottelussakin olivat Smash-Kotkan ja TaTS:n pelaajat vastakkain. Voiton vei tässäkin luokassa Kotka, kun veljekset Ville-Petteri ja Valtteri Ahti voittivat loppuottelussa Pyry Hyrkkösen ja Pauli Partisen 6-1, 6-4.
Finnish Junior Tourin kokonaiskilpailun voitosta sekä Pyry Hyrkkönen että Milka-Emilia Pasanen saavat 250 euron stipendin.