Huurinaiselle villi kortti Hyvinkään ammattilaisturnaukseen 31.7.-6.8.

12.7.2023  |  20:46  |  Ennakot

Hyvinkää palaa ammattilaiskisajärjestäjäksi Hyvinkään Tennisseuran järjestäessä $15,000 ITF-ammattilaisturnauksen, WIP Open 2023, Pihkalan massakentillä 31.7.-6.8.

Turnauksen kisajohtaja ja HyTS:n toiminnanjohtaja Gabor Lovro on mielissään ammattilaistenniksen paluusta ja voidessaan ilmoittaa ensimmäisen kisajärjestäjän päättämän villin kortin menevän entiselle ammattilaispelaajalle Sami Huurinaiselle.

”Hyvinkäällä on pitkät perinteet kilpa- ja huipputenniksen osalta. Olemme seurana ottaneet viimeisten vuosien aikana oikeita askeleita niin harrastamisen kuin kilpatenniksen osalta ja nyt onkin hyvä hetki palata ammattilaiskisajärjestäjäksi; kiitos kaikille tätä mahdollistamassa oleville”, sanoi Lovro.

Kesällä pelataan vielä kaksi $15,000 ITF-ammattilaisturnausta Suomessa. Miesten kisa pelataan Hyvinkäällä ja naisten Savitaipaleella 31.7.-6.8. Lue lisää täältä.

Intohimo tennistä kohtaan ei ole kadonnut

41-vuotiaan Huurinaisen arki menee tällä hetkellä perhe-elämän parissa ja liikunnanopettajana koulussa. Entisen ammattilaispelaajan ja kaksinkertaisen kaksinpelin (2008 ja 2011) sekä viisinkertaisen nelinpelin (2007, 2008, 2010, 2012 ja 2013) Suomen mestarin intohimo tennistä kohtaan ei ole laantunut vuosien kuluessa.

”Ei se intohimo lajia kohtaan ole minnekään kadonnut. Ei niinkään se ammattilaistennis, vaan pelaaminen ja treenaaminen on niin mukavaa touhua ettei siitä malta luopua”, avasi Huurinainen.

Huurinaisen ensimmäiset ammattilaispelit olivat kaksinpelissä 2004 ja viimeisimmät löytyvät vuodelta 2018. Kovasyöttöinen ja -lyöntinen pelaaja kiersi ammattilaiskenttiä erityisesti 2009-2010. Parhaimpia saavutuksia ovat neljä turnausvoittoa nelinpelissä ITF-kiertueella. Nyt paljon nähnyt pelaaja kiittelee HyTSiä ja korostaa kotikisojen merkitystä pelaajille.

”Kotikisat ovat se suola. Aikanaan hain niitä yksittäisiä pisteitä ulkomailta ja aikanani Suomessa järjestettiin aika vähän ITF-ammattilaiskisoja. Jos saisin kääntää kelloa ja viedä nykyisen määrän ammattilaiskisoja aikaani, kun yritin ammattilaiskentille, niin se olisi hienoa. Arvostan todella paljon kaikkia kisajärjestäjiä, jotka tekevät todella paljon töitä asioiden eteen.”

Huurinainen muistelee erästä reissuaan Puolaan, jossa hän yritti karsinnoista ammattilaisturnauksen pääsarjaan.

”Karsintafinaalissa pelasin paikallista lupausta vastaan ja sopivassa kohdassa löin iskulyönnin verkkoon, niin siinä hetkessä 150 katsojaa alkaa kannustamaan omaansa ja taputtamaan virheelleni. Siinä mitattiin nuoren miehen päätä, tällaista ei koe kotimaassa missään. Toivoisin kotikisoista, että katsojat antavat täyden tukensa suomalaisille; että kotiyleisö olisi oikea kotiyleisö. Sitä ei edes ymmärrä kuinka paljon se merkkaa, kun saa kannustusta, vaikka se olisi vain 20 katsojalta.”

Kokeneen suomalaispelaajan mielessä on selkeä tavoite Hyvinkäälle.

”Turha on enää puhua itsensä voittamisesta tenniksessä, sen olen jo tehnyt urani aikana. Tavoitteeni on näyttää nuoremmille ja edetä kaksinpelissä toiselle kierrokselle sekä nelinpelissä mennään sitten pidemmälle. Pariani en vielä tiedä, se on hakusessa; muutamat haut ovat käynnissä.”

Mitä tavoitteita Huurinaisella on vielä tenniksen suhteen?

”Nautin lajista ja pelaamisesta todella paljon. Tavoitteena on edelleen olla maailman paras – vaikka sitten veteraaneissa. Lisäksi haluan menestyä sarjapeleissä Saksassa.”

HyTS ja Huurinainen ovat löytäneet yhteisen sävelen ex-ammattilaisen tietotaidon saamiseksi käyttöön. Huurinainen on lupautunut hieman auttamaan seuraa alle 10-vuotiaiden kilpatenniksen osalta.

”Hyvinkäällä on hyvä meininki, iso kiitos Gaborille upeasta seuratyöstä. Aloitan yhden junnujoukkueen valmentamisen, muutaman tunnin viikossa. Siitä se taas lähtee, aikanaan tein samaa Jyväskylässä. Olisi kiva mennä joskus jonkun pelaajan kanssa ihan päätyyn asti.”

Jaa:

Seuraava uutinen: Kurinpitolautakunnan päätös 12.7.… →