Huippuvireinen suomalaisduo jyräsi voittoon Tallinnassa

4.11.2017  |  23:30

Kaksi turnausta, kaksi voittoa. Patrik Niklas-Salminen (vas.) ja Harri Heliövaara ovat nelinpelissä voittaneet jokaisen ottelunsa Virossa. Kuva: Patrik Niklas-Salminen.

Hurjassa iskussa olevalle suomalaiskaksikolle ei löytynyt pysäyttäjää tälläkään viikolla, kun Patrik Niklas-Salminen ja Harri Heliövaara jyräsivät nelinpelissä toiseen peräkkäiseen turnausvoittoonsa kovalla kentällä pelatussa 15 000 dollarin ITF Futures -kilpailussa Tallinnassa.

– Mahtava tunne voittaa toinen turnaus peräkkäin! Hallitsimme syöttö- ja verkkopelillämme jokaista ottelua, ja osoitimme jälleen myös henkisesti olevamme voittajapari, Heliövaara riemuitsee.

Yhteispelinsä erinomaisesti toimimaan saaneen duon turnausvoitto varmistui, kun kakkoseksi sijoitetut Belgian Maxime Authom ja Ranskan Grégoire Barrère kaatuivat loppuottelussa 54 minuutin kamppailun jälkeen lukemin 6-2, 6-3.

– Saimme finaalissa Barrèrea painostamalla paljon pisteitä, ja teimme omissa syöttövuoroissamme taas hyvää työtä, Heliövaara analysoi.

– Pelasimme varsinkin ensimmäisen erän hyvin. Toisen erän alussa ottamamme hyvän johdon jälkeen ote vähän lipesi, mutta 3-3 -tilanteessa paransimme omaa peliämme ja hoidimme homman, Niklas-Salminen komppaa.

Henkinen vahvuus menestyksen salaisuutena

Suomalaiskaksikon saldo kahdesta Virossa parina pelatusta ammattilaisturnauksesta on nyt kahdeksan ottelua ja kahdeksan voittoa. Parivaljakon toimivan yhteispelin salaisuus löytyy Niklas-Salmisen mukaan ennen kaikkea henkiseltä puolelta.

– Tiedämme koko ajan, mitä toinen tekee kentällä. Tiedämme myös toistemme vahvuudet ja heikkoudet todella hyvin. Kannustamme toisiamme jatkuvasti ja pidämme hyvää fiilistä yllä, Niklas-Salminen miettii.

Ei kahta ilman kolmatta?

Kaksi peräkkäistä turnausvoittoa saavuttanut suomalaisduo tavoittelee Virosta vielä kolmatta titteliään, sillä kaksikko pelaa yhdessä myös Pärnun 15 000 dollarin Estonia F4 Futures -kilpailussa ensi viikolla.

– Toivottavasti saamme Patrikin kanssa kotiin viemisiksi vielä yhden pokaalin Viron-kiertueelta, Heliövaara myhäilee.

Tulokset: Estonia F3 Futures, 15 000 $, Tallinna

Jaa:

Seuraava uutinen: Mia Eklundille ikimuistoinen… →