Hollanti meni tavoittamattomaan 3-0 johtoon

11.2.2012  |  17:00

Suomen nelinpeliparin Jarkko Nieminen/Harri Heliövaara aloitus DC-ottelussa Hollantia vastaan ei alkanut hyvin: kumpikin menetti oman syöttönsä. Rojerin ja Haasen syötöissä suomalaispari voitti  kummasskin yhden pisteen.
0-4:ssä Harri piti oman syöttönsä, samoin Jarkko omansa. 5-2 johtoasemassa erää lähti syöttämään kotiin Robin Haase. Tämä onnistuikin hienosti, ei menettänyt pistettäkään.
Ensimmäinen erä meni puolessa tunnissa hollantilaisille 6-2.
Toisessa erässä edettiin ilman syötönmurtoja 3-3:een. Sen jälkeen Jarkko Nieminen ja Robin Haase hävisivät syöttönsä perä perää ja erää jatkettiin edelleen tasaisissa merkeissä. Erän yhdennessätoista pelissä Jarkko Niemisen syötössä hollantilaisilla oli neljä murtopalloa, mutta Jarkko syötti hyvin ja suomalaiset kestivät, johtivat erää 6-5, kun Haase lähti syöttämään. Heliövaara ja Nieminen jäivät tässä pelissä pisteettä. Edettiin tie-breakiin, jonka hollantilaiset voittivat 7-4.

Kolmannen erän kolmannessa pelissä hollantilaiset mursivat Harrin syötön. Sitten sekä Haase että Nieminen pitivät oman syöttönsä pistettäkään menettämättä.
Suomalaisilla oli vielä toiveita 2-4 tappioasemassa, kun heillä oli murtopallo Rojerin syötässä 30/40 tilanteessa. Hollantilaiset kestivät, heidän viides etupallonsa toi pelin Rojerille ja 5-2 johdon.
Harri Heliövaaran syöttö ei toiminut lauantaina parhaimmillaan. Hän syötti kaksoisvirheen, jolla hollantilaiset saivat ensimmäisen ottelupallonsa. Jarkko Nieminen pelasi sen ilmiömäisesti verkolta, mutta Hollannin toisen ottelupallon Heliövaara löi verkkoon ja Haase/Rojer -pari pääsi tuulettamaan sekä nelinpeli- että maaotteluvoittoa kahden tunnin ja 10 minuutin pelin jälkeen.
Hollanti karkasi siis tavoittamattomaan 3-0 johtoon ja eteni toiselle kierrokselle, jolla se kohtaa Romanian.
-Tämä viikko ja tämä ottelu ei hevillä unohdu, totesi kapteeni Kim Tiilikainen. – Meillä ei ollut muuta kuin epäonnea. Harrin sairastuminen sekä Jarkon ja Henrin loukkaantumiset vaikuttivat valmistautumiseen.
-Jarkko pystyi ennen lauantain nelinpeliä harjoittelemaan puoli tuntia, Harri kuumensa vuoksi kahtena päivänä yhteensä puolitoista tuntia.
Lauantain nelinpelistä Tiilikainen totesi, että se lähti suomalaisilta hitaasti käyntiin.
-Kun pojat saivat paremman tuntuman, ottelu tasoittui. Hollantilaiset pelasivat odotetusti, Haase syötti hyvin ja Rojer tuli nelinpelaajan hyvin sisään koko ajan.

Suomelle tappio tiesi putoamiskarsintaa, joka on edessä ensi syksynä. Se on varmaa, mutta tulevasta vastustajasta ei ennen pääsiäistä voida muuta kuin heittää mahdollisia nimiä.
Mikäli suoraan toisella kierroksella ollut Romania häviää Hollannissa, se karsii Suomen kanssa putoamisesta 19.-21.9. Suomessa. Jos Romania voittaa Hollannin, Suomen tulee odottaa, mitä tapahtuu kaavion alapuolella.
Mikäli Slovenia voittaa Tanskan, Tanska jää odottamaan, miten käy toisella kierroksella ottelussa Slovenia – Etelä-Afrikka. Jos Etelä-Afrikka häviäisi ottelun, se kohtaa syyskuussa Tanskan ja tuon ottelun hävinnyt 19-21.10. Suomen. Jos Etelä-Afrikka voittaa Slovenian, Tanska kohtaisi joko Suomen syyskuussa tai Suomi-Romania -ottelun hävinneen lokakuussa.