Hollanti johtaa Davis Cup-ottelua ensimmäisen päivän jälkeen 2-0

10.2.2012  |  13:37

Hollannin ykköspelaaja Robin Haase aloitti Hollannin ja Suomen välisen Davis Cupin Eurooppa/Afrikan I ryhmän ensimmäisen kierroksen ottelun ’s-Hertogenboschissa räväkästi.
Suomen kakkonen, Juho Paukku pääsi koskemaan palloon vasta Haasen viidennessä syötössä. Hollantilainen syöttö kolme ässää peräkkäin ja teki sitten kaksoisvirheen.
Haase vei neljä seuraavaa peliä peräkkäin ja johti ensimmäistä erää 5-0. Kolmannen syöttövuoronsa Juho voitti yhdestä kaksoisvirheestä huolimatta, muttei pystynyt enää estämään Haasen erävoittoa 6-1, joka tuli 21 minuutissa

Toinen erä jatkui samassa, Haasen määräämässä tahdissa. Hän mursi Juho syötön kahteen kertaan ja otti 3-0 johdon kymmenessä minuutissa. Juho piti toisessakin erässä kolmannen syöttönsä ja kuroi Haasen etumatkan 1-4:ään. Vaikka erän pari viimeistä peliä olivat tasaisia Haase vei toisenkin erän 6-1 26 minuutissa.

Kolmannessa erässä Juho syötti toisessa syöttövuorossaan ensimmäisen läpisyötön ja piti syöttönsä. 3-1 johtoaseman jälkeen Haase vei seuraavat kolme peliä ja otti erävoiton kolmannen kerran 6-1 lukemin. Juho voitti ottelussa 44 pistettä.
Ottelu kesti kaikkiaan tunnin ja 18 minuuttia.

Päivän toisessa ottelussa Hollannin kakkonen Thiemo de Bekker kohtaa Suomen ykkösenä pelaavan Timo Niemisen.
Siinä ottelussa tahti ei valitettavasti muuttunut. De Bakker voitti ensimmäisen erän 6-1. Erä kesti kuitenkin 35 minuuttia – de Bakker sai uurastaa yhdeksän minuuttia 3-1 tilanteessa mennäkseen 4-1 johtoon.
Ottelun toinen erä kesti 56 minuuttia. Timo haastoi Thiemo de Bakkerin laittamaan parastaan. Ottelu eteni 5-5:een. De Bakker piti helposti oman syöttönsä ja päätti sen kymmenenteen ässään. De Bakker mursi Niemisen syötön ja vei erän 7-5.

Heti kolmannen erän alussa Timo mursi de Bakkerin syötön, mutta menetti heti hankkimansa edun häviten oman syöttönsä huonohkolla pelillä. Nieminen menetti myös seuraavan syöttönsä, mutta pystyi puolestaan vastamurtoon. Erän ollessa tasan 3-3 pyydettiin kovaääniskuulutuksella katsojia poistumaan rakennuksesta, osa ehti kuulutusta noudattaa, mutta sitten se ilmoitettiin vääräksi hälyytykseksi.
De Bakker piti tilanteen rauhoituttua helposti oman syöttönsä ja mursi heti perään Niemisen syötön.

Hollantilainen lähti 5-3 johtoasemassa syöttämään otteluvoitosta, minkä hän ottikin luvuin 6-3. Erä kesti 34 minuuttia, koko ottelua kaksi tuntia 10 minuuttia.. Ottelussa nähtiin kaikkiaan 15 syötönmurtoa.
Hollanti meni ensimmäisen päivän jälkeen 2-0 johtoon.

Kim Tiilikainen totesi perjantain kaksinpelien jälkeen, että aina on odotettavissa ongelmia, kun ykköspelaaja ei pelaa.

-Timo Nieminen pelasi tänään hyvin, nousi ensimmäisen erän 1-6 tappion jälkeen lähelle toisen erän voittoa, totesi Tiilikainen. – Odotin toisessa erässä, että Timo hoitaa sen kotiin. Hän pelasi hyvin, vaikka joutui taipumaan de Bakkerille.
-Thiemo syötti hyvin, mutta onnistuin hyvin palauttamaan hänen syöttöjään. Onnistuin myös murtamaan hänen syöttöjään, mutta valitettavasti menetin sitten omia syöttöjäni heti perään.
Kysyttäessä lauantain nelinpeliparin kokoonpanoa Tiilikainen totesi, ettei hänkään vielä tiedä, ketkä pelaavat.
-Tarkistamme aamulla tilanteen, sanoi Tiilikainen. – Vaikka Jarkko ja Harri perjantaina harjoittelivatkin, katsotaan ensin, onko kaikki heidän osaltaan kunnossa vielä lauantaiaamuna.

Hollanti – Suomi 2-0