22.12.2005  |  15:20

Yhteistyö käynnistyy 1.1.2006

Ruotsalaisvalmentaja Thomas Högstedt, 42, vastaa tenniksen Suomen naisten ykköspelaajan, Emma Laineen, valmennuksesta ensi vuoden alusta.
Menestyksellä lukuisia ammattilaishuippuja valmentaneen Högstedtin ja Laineen yhteistyösopimus on solmittu vuodeksi. Yhteistyö nimekkään valmentajan kanssa mahdollistui Laineen saatua stipendin Suomen tenniksen tukisäätiöltä.
Högstedt on Laineen mukana muutamissa kilpailuissa maailmalla. Käytännön valmennustyö tapahtuu Högstedtin seurassa Västerhaninge TK:ssa Tukholmassa, osin myös Suomessa.
-Mukava aloittaa uusi vuosi uuden valmentajan kanssa. Odotan yhteistyötä innolla, toteaa Emma Laine.
Högstedt on Emmalle vanha tuttu. Hän pelasi Ruotsissa naisten liigaa viisi vuotta sitten ja Högstedt veti joukkueen harjoituksia.
-Thomas on kentällä tiukka valmentaja, joka pitää kuria ja antaa jatkuvasti palautetta. Treeneistä haetaan tehoja ja tekemisen pitää olla laadukasta alusta loppuun, kertoo Laine.
– Kentän ulkopuolella Thomas on isällinen ja huolehtivainen. Hän välittää ja kannustaa.
Högstedt voitti omalla urallaan 19 ATP-turnausta ja oli parhaillaan ATP-listan sijalla 38 (19.9.1983). Ammattilaisvuosien jälkeen hän on toiminut tennisvalmentajana sekä Ruotsissa että maailmalla. Hän on ollut neljä vuotta Nordic Light Open WTA-turnauksen urheilutoimenjohtaja. Vuosina 2004-05 Högstedt valmensi Saksan Nicolas Kieferiä.
Laine on ollut ilman valmentajaa viime kesäkuun puolesta välistä lähtien.
-Kesän vaikeuksien jälkeen toivoin vain, että loppuvuosi sujuisi edes jotenkuten. Tukholman WTA-kisasta lähtien tuloksia tulikin mukavasti, huipennuksena US Openin karsintojen selvittäminen ja eteneminen toiselle kierrokselle. Vuosi olikin sitten lopulta ihan hieno.
US Openin jälkeen Emma saavutti uransa toistaiseksi parhaan WTA-rankingin, 84. Nelinpelin vuoden paras rankkaus on 149 elokuulta.
Ranskan avoimissa hän hävisi karsintojen kolmannella kierroksella, Australian avoimissa ja Wimbledonissa karsintojen ensimmäisellä. WTA Tour-turnauksissa Laine eteni karsintojen kautta toiselle kierrokselle Tukholmassa elokuussa, syyskuussa sekä Pekingin että Soulin turnausten pääsarjaan. Laine voitti yhden ITF-turnauksen elokuussa Helsingissä ja oli finaalissa helmikuussa Brommassa, Ruotsissa ja maaliskuussa Pietarissa.
Emma Laineen vuoden lopun rankingit ovat kaksinpelissä 92 ja nelinpelissä 170. Hän lähtee jo tapaninpäivänä Australiaan. Hän pelaa kaksi WTA-turnausta, 175.000$ Gold Coastin ja 145.000$ Canberran turnaukset, ennen Australian avoimia. Turnaus alkaa 16.1. Melbournessa, jossa myös vastuuvalmentaja Högstedt on Laineen mukana.
-Tavoitteeksi olen asettanut, että olisin elokuun Tukholman WTA-kisaan mennessä noussut 60 parhaan joukkoon WTA-rankingissa.

Seuraava uutinen: BMW Tennis Cup… →