HLK:lle historiallinen finaalipaikka, HVS piti ennakkosuosikin paineet

11.2.2018  |  16:40  |  Raportit

HLK:n Tennisliigan joukkue.

Miesten Tennisliigan finalistit ovat HVS ja HLK. Tiukoissa välierissä Helsingin Verkkopalloseura kukisti Tampereen Tennisseuran 3-0 ja Helsingin Lawn-Tennis Klubi löi Smash-Kotkan pistein 3-1.

Kovalla itseluottamuksella voittoon

Ilman tappioita tämän kauden Tennisliigassa edennyt HLK väänsi voiton Smash-Kotkasta omassa kotihallissaan Meilahden liikuntakeskuksella. HLK:n ykköstykin Karl Kiur Saarin peli lähti käyntiin tahmeasti, mutta finaalipaikka alkoi kuitenkin toisessa erässä kiinnostaa niin paljon, että Saar nosti pelin tasoaan. Ottelu Saarin ja Ville-Petteri Ahdin välillä päättyi lopulta Saarin voittoon erin 4-6, 6-2, 10-3.

Kakkospelaajien kohtaaminen, HLK:n Juuso Ojasen ja Smash-Kotkan Pavel Shchaya-Zubrovin välillä oli todellista vääntöä.

– Molemmat olivat krampeissa ja puhki, se oli taistelua. Loppumetreillä Pavel pystyi sen verran nostamaan pelitasoaan, että se riitti voittoon, kertoi HLK:n kapteeni Gabor Lovro.

HLK:n Masi Sarpola sai kaksinpelistään kiinni vasta ensimmäisen erän lopussa, ja eräpallo olikin jo Smash-Kotkan Valtteri Ahdilla. Erä Sarpolalle 7-5. Toisen erän Sarpola pelasi paremmin ja voitti 6-2. Nelinpelissä HLK:n pari Saar/Sarpola olivat omaa luokkaansa. Pari ei ole hävinnyt yhtään nelinpeliä tällä kaudella liigassa.

– Lähdimme kovalla itseluottamuksella peliin, mutta Kotka on hyvä vastustaja. Saar/Sarpola kruisailivat nelurissa voittoon itsevarmuuden avulla, koska yhtään häviötä ei ole takana, Lovro analysoi.

HLK ei ole ollut kertaakaan finaalissa sen jälkeen, kun Tennisliiga uudistui vuonna 2011.

– Tämä on toinen kerta, kun olemme mitaleilla. Heti, kun pelit tänään päättyivät, kaivoimme ensimmäisen mitalikakun esiin. Tämä on iso juttu meille, Lovro iloitsi.

– Täältä lähtee iskukykyinen joukkue ja bussilastillinen faneja naapuriin finaaliin.

TaTSin taisto ei riittänyt

Tennisliigan ennakkosuosikki Helsingin Verkkopalloseura HVS sai vieraakseen Tampereen Tennisseuran, jolla oli takana tiukka puolivälieräkohtaaminen Sata-Tenniksen kanssa lauantailta. HVS:n kovassa kokoonpanossa mukana olivat Emil Ruusuvuori, Patrik Niklas-Salminen, Otto Virtanen ja Henri Kontinen.

HVS:n Otto Virtasella oli vahva peli Tennisliigan välierässä.

HVS:n Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen pelasivat vahvasti ja veivät omat ottelunsa. Niklas-Salminen löi Ristomatti Lanteen erin 6-3, 6-3 ja Otto Virtanen Tero Vilenin 6-2, 6-2.

Emil Ruusuvuoren ja Lauri Kiiskin välinen kaksinpeli oli alussa tiukkaa vääntöä. Ensimmäisessä erässä Kiiskellä oli jo eräpallo, mutta Ruusuvuoren hermot pitivät ja hän käänsi erän itselleen 7-5. Toisessa erässä Ruusuvuori näytti kykynsä ja vei sen 6-2. HVS vei pisteet suoraan 3-0.

– Ykkösten pelissä Kiiski piti Suomen ykköstä Ruusuvuorta tiukilla erän verran. Niklas-Salminen ja Virtanen pitivät omat pelinsä hyvin kasassa ja tamperelaisten ansiokkaasta taistelusta huolimatta ansaitsivat selvät voitot suorissa erissä meille, kommentoi HVS:n valmennuspäällikkö Saku Siivonen.

Talin Tenniskeskuksella pelattiin myös nelinpeli, vaikka sillä ei ollut merkitystä pisteisiin. Ottelussa kohtasivat HVS:n Henri Kontinen/Otto Virtanen ja TaTSin Lauri Kiiski/Henrik Sillanpää. Kontinen ja Virtanen veivät tiukan kamppailun erin 6-4, 3-6, 10-7.

Tennisliigan finaalit sekä naisissa että miehissä pelataan 10. maaliskuuta Helsingissä Talin Tenniskeskuksella.

Tennisliiga.fi

 

 

Jaa:

Seuraava uutinen: Heliövaara nappasi tuplamestaruuden… →